Tijana zlatna na juniorskom EP u PortugalijiTEKVODNO
Tijana Bogdanović osvojila srebrnu medalju na Turkish Openu

Na Turkish Openu, G1 turniru, koji se održava u Antaliji (od 12. do 15. februara) Tijana Bogdanović (do 49kg) je posle četiri pobede osvojila srebrnu medalju drugog takmičarskog dana. U finalu je rezultatom 7:6 izgubila od Turkinje Yildrime, prvog nosioca.
Prvog dana je srebrnu medalju osvojio i Miloš Gladović (do 58kg), dok je Dragana Gladović (do 53kg) bila treća.
-Na šest turnira u poslednjih dva meseca Tijana je osvojila pet medalja. Lep uspeh, mada sam se nadao da će osvojiti zlato na ovom turniru, ipak je neiskustvo presudilo. Do poslednjeg trenutka je vodila 6:3 I na kraju je opet Turkinja pobedila –rekao je Dragan Jović. – Za mesec dana je osvojila 37 poena i sasvim sigurno ulazi u top 50 najboljih na svetu.
Već sledeći turnir je za 10 dana, G2 kategorije u Egiptu. To znači da prvo mesto nosi 20 vrednih poena, a takvih turnira ima samo po jedan na svakom kontinentu.
-Imaćemo kratak oporavak u Beogradu i treninge, pa odmah idemo na sledeći turnir. Nadam se da će se i Milica Mandić brzo oporaviti, pa da i ona krene u osvajanje poena. Sada je veliki problem što ne mogu da budem na dva mesta u isto vreme. Trenutno Milica radi na kondiciji i tehnici – objašnjava Jović.
Međutim, Tijana kao mlada nada i velika uzdanica za Olimpijske igre u Brazilu 2016 u ovoj predolimpijskoj godini kada treba da juri poene, što i uspešno za sada čini, ima velike finansijske probleme.
-Početak je godine a već smo potrošili budzet namenjen Tijani. Sponzorstvo od Komercijalne banke će nam pomoći za još nekoliko turnira ali godina je duga. Po povratku moram pronaći način da učestvujemo na svim neophodnim turnirma jer sam uveren da Tijana može preko olimpijske liste da se plasira na OI 2016. – siguran je Jović koji navodi i da su finansije izuzetno bitne I za Draganu Gladović i Miloša Gladovića.
-Miloš je jedan od najlvalitetnijih boraca u Srbiji i ima izuzetno velike šanse na svetskom prvenstvu ove godine – rekao je Dragan Jović.
Poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlazi Ana Bajić (do 67kg).

Povezana vest:  TEKVODNO, Bez karte za Rio prvog dana