prvenstvo_vojvodine_kurucaTEKVONDO

PRVENSTVO VOJVODINE

Favorit treći u oštroj konkurenciji

 

U Nedelju je u Zrenjaninu u tehničkoj organizaciji  Tekvondo kluba Zrenjanin održano Prvenstvo Vojvodine u svim starosnim selekcijama u disciplinama borbi i formi.Nastupilo je 282 takmičara iz 17 klubova.

Pod rukovodstvom trenera Branislava Kuruca, članovi Tekvondo kluba Favorit iz Novog Sada ponovo su ostvarili izrazito zapažen rezultat, a u ekipnom plasmanu u formama zauzeli treće mesto.

U odnosu na veći broj klubova koji su nastupili sap o više od 20 takmičara mi smo izveli ukupno  9 takmičara u obe discipline i osvojili 8 prvih mesta dva treća I jedno drugo mesto. Sanja Kopčanski koja je do sada nastupala na Univerzijadi gde je u ženskom timu osvojila 3 mesto u discipline formi ovog puta je zauzela prvo mesto ispred Marijane Sužuković. Jako sam zadovoljan postignutim rezultatima naročito mlađih takmičara u konkurenciji pionira i kadeta. Jovanov Draško je u konkurenciji juniora posle duže pauze usled povrede stopala  ostvario podvig i osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji među juniorima.

Povezana vest:  Revanš Fjurija i Klička zakazan za 29. oktobar

-Pred nama je još par nastupa na međunarodnoj sceni pred letnju pauzu, a pripremamo se i za nastup na Svetskom studentskom prvenstvu u Španiji kao i za nastup na Svetskom prvenstvu u discipline formi – rekao je Branislav Kuruca.

 

forme

B klasa:

pionir: Maričić Damjan 1.mesto

junior: Rakinić Ena 1.mesto

Senior: Jarić Vukašin 1.mesto

Seniorka: Poparić Tamara 1.mesto

Povezana vest:  Balkanski šampionat u boksu posle skoro 30 godina

A klasa:

Kopčanski Sanja 1.mesto

 

borbe

B klasa

kadeti:

-41 kg Rakinić Ena 3.mesto

juniori:

– 73 kg Bogunović Vladimir 1.mesto

– 73 kg Milanović Marko 2. mesto

seniori:

– 68 kg Jarić Vukašin 1.mesto

A klasa

juniori:

– 59 kg Arbutina Bojan 3. mesto

– 68 kg Jovanov Draško 1.mesto