sp najava 2015

TEKVONDO
Gladović bez medalje na SP, sutra se za odličja bore Tijana Bogdanović Damir Fejzić

Srpski reprezenetativavc u tekvondou Miloš Gladović nije uspeo danas da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u Čeljabinsku.
Gladović je bio prvi predstavnik Srbije na šampionatu u Rusiji, ali je u vrlo tesnoj borbi u konkurenciji do 58 kilograma poražen od Japanca Suzukija sa 5:4.
Drugog dana na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 49) i Damir Fejzić (do 74).
-Došao je dugo čekani dan za koji samo se spremali još od januara i koji će mi možda biti odlučujući za odlazak na Olimpijske igre u Rio. Mislim da sam spremna i da ću zajedno sa trenerom i celim stručnim timom kao i kompletnom ekipom uspeti da ostvarim naš zajednički san. Istog dana se bori Fejzić, želim mu puno sreće, kao i ostatku ekipe – istakla je 17-godišnja Bogdanovićeva.
Za razliku od nje Fejzić ima mnogo više iskustva, s obzirom da je nastupao na Olimpijskim igrama u Londonu.
-Osećam se odlično, spremao sam se naporno za svetsko prvenstvo i naravno daću sve od sebe. Svestan sam protivnika u narednim kolima – objasnio je Fejzić.
Svetsko prvenstvo u Rusiji traje do 18. maja i ima dodatni značaj, jer svako od reprezentativaca juri bodove i za olimpijsku listu, od koje zavisi ko će ići na Olimpijske igre u Brazilu.

Povezana vest:  „Trofej Beograda" u aso savateu za pionire, kadete i juniore