banislav kuruca
TEKVONDO
12. EVROPSKO PRVENSTVO U FORMAMA, BEOGRAD
Jasnić: Dobrom organizacijom do medalje
 
Posle osvojene zlatne medalje Olge Petrović u juniorskoj kategoriji na 12. Evropskom prvenstvu u formama u Tekvondo asocijaciji Srbije su zadovoljni. Višemesečni rad i trud oko organizacije urodio je plodom a Siniša Jasnić, predsednik Izvršnog odbora Šampioanta i potpredsednik Tekvodno asocijacije Srbije je delovao zadovoljno.
Posle teške organizacije stigla je prva medalja za Srbiju.
-Izuzetno smo zadovoljni jer pored truda za organizaciju šampionata on bi bio znatno manje vrednovan da nije potkrepljen sportskim rezultatima. Medalja, i to prva, zlatnog sjaja znatno je popravila raspoloženje svih nas u organizaciji šampionata i mogu da kažem da sa ovim uspehom smo kompletirali organizaciju ali se nadamo da će naši sportisti do kraja takmičenja osvojiti još neku medaju što bi bilo izuzetno – rekao je Siniša Jasnić.
Organizacija EP u formama je uspešna a šta j sledeće?
-Muke u organizaciji smo prebrodili kada smo dobili šampionat u martu 2015, kada smo sa predsednikom Evropske tekvondo unije Pragalosamo potpisali ugovor. Svesni da imamo malo vremena za organizaciju šampionata, bez kurtoazije uložili smo mnogo truda i  znanja da sve postavimo u skladu sa traženim standardima evropske i svetske tekvodno federacije. Reči predstavnika ETU i VTF da smo uradili odličan zadatak je najbolja ocena našeg truda i rada i opravdava odluku da TAS i grad Beograd budu organizatori ovog šampionata. Sama činjenica da je u Beogradu oboren rekord po broju takmičara, prethodni 300 a ovaj 431 potvrđuje ovu činjenicu da TAS i Srbija kao sportska nacija uživaju veliki ugled u Evropi – veli Jasnić.
Da li je bilo razgovora i oko dobijanja organizacije još nekog velikog takmičenja u Srbiji?
-Narednih dana putujem za Koreju i sastaću se sa predsednik Svetske tekvondo federacije gospodinom Čo i razgovarati o budućim projektima a kao vrhunac našeg rada trebalo bi da bude dobijanje organizacije SP u borbama za seniore i kao test takmičenja SP za kadete i juniore čime bi smo naše timove sinhronizovali i organizaciju doveli na izuzetno kvalitetan nivo. Nadam se da ćemo i pored velike konkurencije uspeti u namerama i da će glavni grad Srbije biti domaćin SP za seniore u skorije vreme – rekao je Jasnić.
 
Rakić: Falilo sportske sreće!
 
Drugog dana takmičenja u formama u Hali sportova nastupilo je devetoro srpskih takmičara. Najbliži medalji bili su Branislav Kuruca (do 40 godina) i kadetski par Aleksa Tošić/Maja Babić koji su zaustavljeni u četvrtfinalu.
U konkurenciji seniora (do 30 godina) Miloš Petković zauzeo je 10 mesto, Nina Petković (do 30 godina) zauzela je deveto mesto. Bojan Todorović (do 50 godina) zauzeo je deveto mesto a juniorski psr Andrej Grujić i Marija Poznanović izgubii su u kvalifikacijama.
Osvajačica zlatne medalje prvog dana takmičenja Olga Petrović u kategoriji do 17 godina nastupila je u fri stajlu i zauzela peto mesto.
Glavni trener reprezentacije u formama Ljubiša Rakić posle drugog dana takmičenja rekao je:
-Napravili smo napredak u odnosu na prošlu godinu što se tiče masovnosti kod nas. Prošle godine nastupilo je 11 takmičara a ove 23. Drugog dana takmičenja falilo nam je sportske sreće da Branislav Kuruca stigne do medalje ali sam siguran da će biti bolje. Isto je i sa kadetskim parom Tošić i Babić koji su takođe izgubii u četvrtfinalu – rekao je Rakić.
 
PHOTO: ATAIMAGES
Povezana vest:  TEKVONDO, Reprezentacija Srbije ekipno prva u Zagrebu