miljana i nevena bronze

TEKVONDO
Nevena Jokanović i Miljana Stefanov treće na kadetskom EP

Posle bronzane medalje Teodore Jović (do 37kg) prvog dana kadetskog Evropskog šampionata koje se održava u Strazburgu, usledile su još dva odličja. Miljana Stefanov (do 41kg) i Nevena Jokanović (do 51kg) osvojile su bronzane medalje!
Miljana je u polufinalu izgubila od Francuskinje Šarlot Čijao sa 7:4, dok je savladala Italijanku Alesiju Napolano 20:18, ali I Kirpanku Dzordziju sa 15:7 i Špankinju Rodrigez sa 5:4.
Nevena je prvo pobedila Portugalku Fereiru 14:2, Beloruskinju Lopus 12:1 pa u četvrtfinalu Britanku Mekinli 8:7, ali je nažalost u polufinalu izgubila od Francuskinje Siti 0:5.
Stefan Milić (do 53kg) je nažalost izgubio u borbi za medalju od Azerbejdzanca Junija 13:5, Aleksandra Perišić (do 47kg) je takođe poražena u četvrtfinalu od Ukrajinke Darje 13:8, kao u Mateja Vučinić (do 57kg) od Mažara Bela sa 15:3. Jovana Atlagić (do 44kg) je izgubila na startu od Nemice Bekstejn 5:3, kao I Luka Stanojlović (do 49kg) od Britanca Alfa 13:9.
-Zadovoljan sam uspehom mojih takmicara. Mislim da su mogli dogurati do finala. Nevenina protivnica francuskinja postala je prvakinja evrope dok je miljanina protivnica osvojila 2 mesto.obe takmicarke imale su po tri borbe do medalje i veoma kvalitetne protivnice – rekao je Mario Dujić, trener Eurošpeda iz Vršca, kluba u kom treniraju obe kadetkinje.
Preostao je još jedan takmičarski dan i nova šansa za osvajanje medalja na EP.

Povezana vest:  DŽUDO, Keljmendi osvojila zlatnu medalju u Parizu