bozanic naica

Božanić osvojila srebro na SP

Reprezentativka Srbije u tekvondou Nadica Božanić osvojila je srebrnu medalju na Svetskom kadetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.
Božanić je prve tri protivnice pobedila sa po 12 poena razlike, na prekid, dok je u polufinalu savladala predstavnicu Turske rezultatom 8:3. U finalu je posle velike borbe izgubila od takmičarke iz Irana.
-Zadovoljna sam rezultatom. Ceo dan je bio dobar, a finale je bilo jako teško. U prvoj rundi sam vodila, protivnica je na kraju povela i pobedila. Malo sam tužna, ali ovo je veliki rezultat – rekla je Nadica koja je pre mesec i po dana osvojila zlato na prvenstvu Evrope.
Njen trener Jugoslav Nastasić nije krio oduševljenje nakon nove medalje na velikom takmičenju.
-Prezadovoljan sam. Nadica je pokazala da je vanserijski talenat, na najbolji mogući način završila je kadetsku karijeru – objedinivši zlatnu medalju sa evropskog prvenstva i srebrnu medalju sa svetskog. Ovo je najveći uspeh nekog srpskog takmičara u kadetskoj konkurenciji i nadam se da će sledeće godine nastaviti sa tako sjajnim rezultatima i u juniorima – istakao je Nastić.
On se zahvalio svima koji su omogućili ovaj uspeh, a naročito Gradskom sekreterijatu za sport i omladinu na čelu sa Slavkom Gakom i Olimpijskom komitetu Srbije.
Od ostalih srpskih takmičara, Novak Jović, Sara Jović i Serđa Stević izgubilu su u prvom kolu, dok Teodora Jović na tatami izlazi sutra.

Povezana vest:  Vlada naložila rešavanje stambenog pitanja Milice Mandić