mandic-gajic2
BANJICA I ZRENJANINU DOČEKUJU TEKVONDISTE
 
 
Vrela jesen na tatamiju. U kancelariji saveza spremaju se za dva velika takmičenja u Srbiji. Prvo je na programu 26. i 27 septembra – Kup Srbije, koje je otvorenog tipa, za sve uzrastne kategorije u formama i borbama u hali Banjica. Od 2. do 5. oktobra u Zrenjaninu na programu je Prvenstvo Balkana za sve uzraste u formama i borbama. Takmičenje u Zrenjaninu biće i poslednja provera pred Prvenstvo Evrope za juniore koje se održava u Rigi (Litvanija).
Posle uspešno organizovanog EP u formama u Hali sportova u Novom Beogradu Zoran Ćendić, prvi operativac Saveza siguran je da će i naredna dva turnira proći bez problema.
– Oekujemo da će Balkansko prvenstvo biti najmasovnije i najbolje organizovano imajući u vidu da imao iskustva u organizaciji veikih takmičenja. Na zadnjem sastanku UO Balkanske tekvondo unije uspeli smo da dovedemo Šampionat Balkana u Srbiju i tako, još edanput omogućimo našim takmičarima i trenerima da vide gde smo u odnosu na zemlje Balkana. Na takmičenju u Zrenjaninu nastupaće po dvoje reprezentativaca u kategoriji stim što smo uveli novinu da na Balkanskom prvenstvu nastupaju deca od 10 i 11 godina. Tako ćemo uspeti da omasovima sport i decu zadržimo u tekvondou.
U Zrenjaninu će nastupiti i najbolji srpski tekvondisti predvođeni Milicom Mandić a to će im biti provera za Gran pri turnire gde se uzimaju bodovi za olimpijske norme za Rio 2016.
-Mi kao organizatori Balkanskog šampionata smo spremni da dočekamo oko 600 takmičara sa trenerima u Zrenjaninu. Naš grad je do sada već i bio domaćin ovako velikih manifestacija tako da će organizacija, u saradnji sa Savezom biti na vrhunskom nivou. Iza nas su grad i pokrajna i nadama se da ćemo dostojno reprezentovati Srbiju kao domaćini – rekao je Slaviša Perić, član Organizacionog komiteta Balkanskog prvenstva.
Povezana vest:  12 EP U FORMAMA, Hala sportova spremna za Šampionat