kup 2

TEKVONDO

KUP SRBIJE NA BANJICI

Uspešna provera za juniore

Posle prvog dana Kupa Srbije nastupili su kadeti, junior i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na pet tatamija na Banjici ovo je srpskim tekvondistima bila još jedna provera. Glavni trener juniora Borislav Krstić imao je još jedanput priliku, sa saradnicima, da vidi nacionalni tim pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Letoniju. Publika je videla sjajne borbe, pogotovo u konkurenciji juniora i seniora iako su izostale Milica Mandić osvajač zlatne medalje na OI u Londonu, Tijana Bogdanović, Ana Bajić, Miloš Gladović, Damir Fejzić ali ni to nije umanjilo kvalitet borbi prvog dana takmičenja.

Povezana vest:  DŽUDO, Aleksandar Kukolj osvojio zlatnu medalju u Lisabonu

Drugog dana Kupa Srbije (nedelja) nastupaju pioniri, u borbama, do 14 časova posle čega kreće takmienje u formama.

Glavni trener juniora Borislav Krstić posle nastupa juniora na Banjici delovao je zadovoljno jer su reprezentativci odradili dobar posao na Kupu.

-S obzirom da je početak sezone juniori su pokazali zavidan nivo forme a favoriti su opravdali očekivanja. Pred Prvenstvo Evrope u Daugavpilsu u Letoniji otići ćemo na završne tehničko taktičke pripreme u Banju Vrdnik, na tri dana gde ćemo otkloniti eventualne nedostatke – rekao je Krstić.

Povezana vest:  Povetkin zaražen korona virusom, otkazana borba sa Vajtom

Ipak, Krstić nije nikoga hteo da izdvoji ali je naglasio da je Nikola Đurđević u zavidnoj sportskoj formi.

-Najviše očekujemo od Tijane Bogdanović koja je svetski i evropski prvak u juniorskoj konkurenciji. Ona nije nastupala na Kupu jer je bila na Gran priju u Turskoj.  Ipak, od Tijane najviše očekujemo na Šampionatu Evrope jer je do sada pokazala kvalitet i u Leoniji brani zlatnu medalju.  

Povezana vest:  TEKVONDO, Krizmanic najbolji do 80 kilograma