milica-gale tijana

TEKVONDO
Finale Grand prija u Meksiku

Finale Grand prija u tekvondu održaće se 5. i6. decembra u Meksiko Sitiju, Meksiko. Na njemu učestvuje osam najboljih boraca u olimpijskim kategorijama, a iz Srbije Milica Mandić (+67). Olimpijska šampionka iz Londona je ujedno i prvi nosilac na najvažnijem turniru godine koji nosi 80 poena, budući da je prva na olimpijskoj listi u svojoj kategoriji.
Milica i Dragan Jović, zajedno sa sparing partnerom Tijanom Bogdanović, trenutno treniraju u sportskom centru La Loma, koji se nalazi u San Luis Potosiju. Tijana nije u top osam na olimpijskoj listi, ali će zato ona svoju šansu za odlazak u Rio tražiti na evropskim kvalifikacijama u Istabulu u januaru. U La Loma centru, osim reprezentacije Srbije za finale Grand prija pripremaju se i borci iz Švedske, Argentine, Holandije…
-Ovo je treći put da smo pre Grand prija u La Lomi sportskom kompleksu na pripremama.
Centar je zaiste predivan i za mnoge sportove pruža maksimalnu uslugu.
Ovde je i naš plivač Velja Stjepanović jednom prilikom bio na proprema, a juče su nam rekli da je i Majkl Felps pred OI u Pekingu treniraoovde – rekao je Dragan Jović. – Mi smo ovde došli zbog navikavanja na pritisak koji je drugačiji na visini od 2300 m.
To je i najveći problem borcima iz drugih zemalja kada dodju u Meksiko siti.
Za sada sve ide po planu. Milica radi na detaljima za prvi i drugi meč, a Tijana je krenula sa bazičnim priprema koje će posle nastaviti u Beogradu.
Osam najboljih učestvuje u finalu Grand prija, a Milica je prvi nosilac i već se zna sa kim će se boriti u prvom kolu.
– Kao i prošle godine Milici kao prvom nosiocu pada osmoplasirana, a to je i ovoga puta Meksikanka Maria Espinoza. Pre mesec dana na grand priju u Mančesteru Milica je bila bolja, a na prošlogodišnjem finalnom grand prixu Espinoza je slavila popedu.
Ovo je za nju poslednja šansa da se kvalifikuje za Rio i siguran sam da će dati sve od sebe da pred svojom publikom to i ostvari.
Svakako da i mi želimo da završimo sezonu uspehom i očekujem odličan meč.
Opasan je protivnik ne samo zbog velikih medalja u uspeha koje je nanizala, već i zbog činjenice da je na domnaćem terenu. U drugom kolu čekaće je pobednica meča Amerikanke Gelowey i Meksikanke Akoste. Po mojoj proceni Amerikanka je kvalitetnija – objašnjava Jović.

Povezana vest:  Sanja Mitić i Hristofer Dimitrov šampioni Omladinske zlatne rukavice 2024.