Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Montreu u kategoriji do 73 kilograma, dok se Draško Jovanov u kategoriji do 87 kilograma okitio bronzanim odličjem.

Mandićeva je u reprizi finala od pre dve godine poražena od Ive Radoš iz Hrvatske s 0:1.

Ona je ;na startu bila bolja od Grkinje Mojsido s 5:3, a u drugom kolu je bila bolja od Britanke Slavin s 3:0. U polufinalu je pobedila Petru Petrijašević ;iz Makedonije s 3:0.

Povezana vest:  U Novom Sadu predstavljanje Regionalne lige u boksu

Jovanov je u prvom kolu pobedio Poljaka Koleckog s 1:0, zatim je savladao Nemca Bečmena sa 7:3, dok je u polufinalu izgubio od iskusnog Jermenca Jermejna na zlatan bod.

-Napokon sam ostvario svoj željeni cilj, zahvaljujem se svima koji me podržavali i verovali u mene, takodje sam zadovoljan što sam deo ekipe koja je ostvarila istorijski uspeh. Ovo jedan od ostvarenih ciljeva i u narednom olimpijskom ciklusu cilj mi je da se kvalifikujem za Olimpijske Igre u Tokiju – rekao je Jovanov.

Povezana vest:  Mekgregor suspendovan na dva meseca

Zlatnu medalju za Srbiju na EP u Montreu pre tri dana osvojila je Tijana Bogdanović u kategoriji do 49 kilograma.

-Ovo je najuspešnije Evropsko prvenstvo do sada za Srbiju. Tri medalje i dva meča koja smo izgubili za medalju, kao i mnogo osmine finala je skor ovog prvenstva Evrope – rekao je trener reprezentacije Dragan Jović i dodao:

-Kao što sam najavljivao posle Tijaninog zlata imamo još boraca koji mogu da osvoje medalju to se i obistinilo. Draško Jovanov je već duže vreme jedan od naših najboljih seniora. Bilo je pitanje vremena kada će se okititi medaljom. Na zlatni poen mu je izmaklo finale. Tijana i Milica su na dobrom putu da se ovaj pripremni proces dovede do perfekcije za Rio. Imamo još detalja na kojima moramo da radimo, a i dovoljno vremena za to – rekao je Jovi

Povezana vest:  Džudista pritvoren na osam dana zbog mobilnog telefona