Bokserski šampion sveta u teškoj kategoriji Tajson Fjuri povukao se iz meča s Vladimirom Kličkom drugi put, a njegovi promoteri naveli su da su u pitanju medicinski razlozi.

Fjurijev promoter Henesi sports saopštio je da bokser nije „medicinski spreman da se bori“, ali nije naveo detalje otkazivanja meča zakazanog za 29. oktobar.

Revanš najvećeg iznenađenja prošle godine bio je prvobitno zakazan za 9. jul, a Britanac se tada povukao zbog problema sa zglobom. Samo nekoliko dana posle tog odustajanja, Fjuri je viđen u Francuskoj na fudbalskom Evropskom prvenstvu kako se zabavlja i čašćava navijače pićima.

Povezana vest:  Najbolji džudista sveta i vicešampion Evrope Nemanja Majdov govori o emotivnim detaljima iz svog života i karijere, o veri, ceni uspeha, usponima i padovima, detinjstvu...

U avgustu je objavljeno da je Fjuri optužen za korišćenje dopinga istog dana kada je otkazao borbu u julu.

Mediji nisu mnogo nagađali o razlozima odustajanja, ali je američki I-ES-PI-EN (ESPN), koji je obično dobro obavešten, objavio da je imao uvid u lekarsku dokumentaciju i da je Fjurijevo zdravstveno stanje mentalne prirode. Prema tom izvoru, bokseru će biti potrebna institucionalna pomoć i on „neće biti spreman za boks u dogledno vreme“.

Povezana vest:  Kočergin održao seminar u Beogradu

Henesi sports je objavio da je Fjuri „jako razočaran“ i da se „duboko izvinjava“ svim navijačima.

Prema nezvaničnim izvorima, Kličkovi promoteri će zatražiti istragu Fjurijevog zdravstvenog stanja. Ukrajinac je naveo da je spreman da se bori bilo kad.

Fjuri u profesionalnoj karijeri ima 25 borbi i svih 25 pobeda, od čega 18 nokautom. On se nije borio od novembra prošle godine, kada je šokirao svet boksa nanevši Kličku prvi poraz posle 11 godina. On je tada osvojio titule u verzijama WBA, WBO, IBF, IBO, kao i najprestižniji pojas časopisa Ring. IBF pojas mu je oduzet iste godine jer nije mogao da ga brani u propisanom roku.

Povezana vest:  Vaskršnjim postom do WBC titule, srpsko-ruski boj Nikolić vs Gorohov u srcu Beograda

Fjuri je od tada često govorio da mu je dosta boksa, a letos je najavio da će mu revanš sa Kličkom biti poslednja borba u karijeri. On je kazao da posle toga želi da se ugoji, da postane debeo kao njegovi otac i stric i da želi da uživa sa porodicom i ne radi ništa.