Četvrtog dana na Svetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Kanadi (Barnabi, od 16. do 20. novembra), Nađa Savković (do 63kg) je osvojila bronzanu medalju!

Savkovićeva, članica TK Galeb, je na startu pobedila Nolte iz Australije sa 3:1, zatim je bila bolja od odlične Britanke Moorby 5:3, dok je za ulazak u polufinale savladala Brazilku Pirolu 2:1. Ipak, nije uspela da izađe na kraj sa iskusnom Turkinjom od koje je izgubila 13:0.

– Presrećna sam zbog medalje. Ovo je moja prva velika medalja i poslednja u juniorima. Od sledeće godine sam seniorka i ovo je lep završetak. Mnogo mi je pomoglo što već nekoliko godina unazada treniram u grupi sa Milicom Mandic i Tijanom Bogdanović, našim najvećim šampionkama. Nekako sam uspevala da predvidim taktiku protivnica u i tako prelazila kolo po kolo – rekla je Nađa posle osvojene bronze na planetarnom šampionatu.

Uroš Todorović, jedan od zvaničnih trenera juniorske selekcije, prezadovoljan je uspehom Savkovićeve. Na prošlom juniorskom SP Tijana Bogdanović je osvojila zlato, ali I ove godine se u Srbiju vraćamo sa bar jednom medaljom iako šampionat još uvek nije završen.

Povezana vest:  DŽUDO, Nik Delpopolo: Crna Gora u srcu

– Konačno smo osvojili medalju. Kontinuitet je ostvaren, što je od izuzetnog značenja za naš sport. Velike šanse da medalju osvoji je i imala i Teodora Jović u kategoriji do -42 kg ali je u borbi za medalju zaustavila reprezentativka Italije koja je mnogo iskusnija – ističe Todorović I analizira I druge borce. – Do osmine finala posle dve pobede dogurali su i Nenad Marjanov iz Eurošpeda, Bogdan Bulat iz Galeb-a kao i Miljana Stefanov iz Eurošped-a. To su sve juniori 2001 godište koji su tek zakoračili u ovu uzrasnu kategoriju. Nadam se da će se danas Natalija Ćalić i Vanja Mićić probiti daleko pa i do medalje. Zahvaljujem se Draganu Joviću koji je ovde sa nama i sa kojim smo krojili sve ove pobede.

Povezana vest:  Fjodorov za Srbiju probija led na SP u boksu u Štark Areni

Od trenera put Kanade otišli su Marin Dujić, Dragan Jović, Jugoslav Nastasić I Uroš Todorović.

– Uvek je lepo kada se na svetskoj mapi među osvajačima medalja nađe i neko ime iz Srbije. Sada je Nađa to i ja joj čestitam. Bitno da se i u mlađim uzrasnim kategorijima osvajaju velike medalje, a ova sigurno jeste. Za budućnost ne treba da brinemo, naši najmlađi juniori 2001 godište su se odlično pokazali ovde i od njih tek treba da očekujemo rezultat – ističe Jović I nastavlja. – Sada je na redu sređivanje unutrašnjih problema u savezu i od januara krećemo u lov na Tokio. Usvojena su nova takmičarska pravila na generalnoj skupštini. Sve se radi u cilju poboljšanja izgleda borbi kako bi se publici sport pretstavio na lepši, jednostavniji način. Zahvalio bih se MOS a kao i OKS e koji su nam u prethodnom periodu mnogo pomagali i učinili mnoga takmičenja dostupnin bez kojih ni ove medalje ne bi bilo.

Povezana vest:  TEKVONDO, Završeno Prvenstvo Beograda 2013

Poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlaze Natalija Ćalić (do 68kg) i Vanja Mićić (do 78kg).

Detaljne rezultate I zreb pogledajte OVDE.

 

Spisak tima:

Bogdan Bulat do 48 kg (TK Galeb)

Mateja Kuburović do 51 kg  (TK Galeb)

Strahinja Damnjanović do 55 kg  (TK Galeb)

Nenad Marijanov do 59 kg (TK Eurošped)

Velimir Veličković do 63 kg (TK Eurošped)

Mateja Vučinić do 68 kg (TK Šabac)

Marko Marković do 73 kg (TK Šabac)

Vanja Mičić do 78 kg (TK Ugljevik)

 

Teodora Jović do 42 kg (TK Galeb)

Miljana Stefanov do 44 kg (TK Eurošped)

Jovana Atlagić do 52 kg (TK Eurošped)

Ljiljana Veselinović do 55kg (TK Koryio)

Nadica Božanić do 59 kg (TK Pobednik)

Nađa Savković do 63 kg (TK Galeb)

Natalija Ćalić do 68 kg (TK Elit)