detalj_iz_borbeTEKVONDO

OTVORENO PISMO CVJETKA STEVANOVIĆA

 

Na adresu našeg portala stigao je mejl sa otvorenim pismom Cvjetka Stevanovića koje puštamo u celosti i bez izmena

 

Otvoreno pismo

Medijima, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije

Povodom pisma o namerama pristiglom na adresu Tekvondo kluba Zemun i intervjua Gospodina Jovana Dedića iz Šapca u Sportskom Žurnalu od 08.07.2010. svoj komentar nam je dao bivši predsednik  Tekvondo asocijacije Srbije.

Ko to prodaje funkciju Predsednika Tekvondo asocijacije Srbije za 90.000 evra?

Zaprepastio sam se da li jedna sportska organizacija kao što je naša vredi samo 90.000 evra za četiri godine? Da li je to došlo do prve privatizacije u sportu kod nas, pre bilo kakvog Zakona i ko to prodaje funkcije u Udruženju građana? Čija je to trgovina i ko će to da se ovajdi?

Sve ukazuje na one koji su doveli savez u finansijsku dubiozu i na one koji uzimaju enormne dnevnice na beskorisne sastanke raznoraznih komisija, Upravnih odbora i turističkih putovanja  sa takmičarima i troše enormni novac iz državnog budžeta koji građani odvajaju za sportiste.

Nije presedan u izboru Gospodina Šrama, poznato je da smo imali stranca na mestu Predsednika Vlade Srbije Gospodina Milana Panića ali sa dvojnim državljanstvom kao i Gospodina Filipa Ceptera na čelu Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore ali takođe sa dvojnim državljanstvom. Meni nije poznato da je Gospodin Šram ikada stekao dvojno državljanstvo niti poseduje boravište i prebivalište u Srbiji i nema sumnje da se ovde radi o kršenju više Zakona kao i Ustava Države, a da ne pominjem etičke i moralne razloge.

U potpunosti podržavam legendu tekvondo sporta Srbije Joivana Dedića u svojim komentarima i osvrtu na proteklu Sednicu Skupštine kao i na njen ishod. Još neverovatnije zvuči da Generalni sekretar najmasovnijeg saveza i to Beograda  nosioca Nacionalnog priznanja za doprinos u razvoju sporta Ljubišu Rakića i Jovana Dedića odstrane iz Upravnog odbora samo zato što su poštovali Zakone i Ustavnost naše države o izboru Gospodina Šrama a u svom intervjuu datom Sportskom žurnalu izražava stav gde se svi trebamo „SLUŠATI“? Za ovako sramne i nelegitimne  odluke pojedinaca moraće određeni organi poput Ministarstva za sport i omladinu kao i Olimpijski komitet Srbije da preuzmu određene akcije u skladu sa svojim ingerencijama i utvrde činjenično stanje koje ponovo dovodi do razdora u tekvondo sportu Srbije.

Smatram da je krajnje vreme da sportske institucije Srbije stanu na kraj nelegitimnostima u radu sportskih saveza Srbije i pitam se da li je interes Nacionalne strategije razvoja sporta da strani državljani predstavljaju Srbiju u svetu?

Zemun, 09.07.2010.                                            Predsednik Tekvondo kluba „Zemun“

Cvjetko Stevanović

Povezana vest:  KARATE, U GRČKOJ POČELO BALKANSKO PRVENSTVO, Orlovima tri zlata