tekvondo_odjava_plakatTEKVONDO

GOTOVA POLUSEZONA

Uspešan rad TS Beograda

 

Prva polovina ove godine bila je jako zadovoljavajuća za Beogradski tekvondo savez. Ovaj deo sezone ispunjen je sa više manifestacija. Generalni sekretar Tekvondo saveza Beograda Ljubiša Rakić zadovoljan je radom saveza, koliko je to bilo moguće.

-U ovoj polovini godine održano je tehničko prvenstvo Beograda uz učešće 100 takmičara iz 9 Beogradskih klubova. Istovremeno je održan tehnički seminar pod vođstvom Ky Tu Danga svetskog majstora nosioca zvanja 8.Dan Svetske tekvondo federacije. Seminar je bio veoma uspešan a imali smo učesnike iz Mađarske , Rumunije i Hrvatske što pridaje na značaju dajući mu međunarodni karakter. Održano je izuzetno uspešno jedanaesto izdanje Trofeja Beograda uz učešće 430 takmičara iz 12 zemalja – rekao je Rakić.

Povezana vest:  Štefanek osvojio srebro na SP u Budimpešt

Prvi operativac nastavio je izlaganje.

-Međunarodni nastupi su uglavnom svedeni na nastupe klubova gde je savez pomogao koliko je mogao  obzirom na celokupnu krizu koja se oslikala i na nas preko pomoći Gradskog sekretarijata koju smo dobijali nažalost sa zakašnjenjem, a koje je uslovljenom nažalost globalnom svetskom krizom. Ipak smo uspeli da nastupimo na više međinarodnih takmičenja od kojih moramo pomenuti nastup na Alzas Openu u Strazburgu, Korio festival u Rumuniji, seminar Ky Tu Danga takođe u Rumuniji, više nastupa u Hrvatskoj kao i poslednji nastup Beogradskih takmičara na Austria Open u formama u Insbruku. Koristim ovu priliku da se javno zahvalim na srdačnoj pomoći od strane Omladinskog udruženja Srpske pravoslavne omladine Insbruka SPOJI na čelu sa Vladimirom, Filipom i Mladenom Vlajićem koji su nam pomogli prilikom našeg gostovanja u Austriji – veli Rakić.

Povezana vest:  TEKVONDO, 4. Internacionalni Pantera Black Belt TaekwondoTrophy, Solidan učinak Orlova u Zagrebu

U narednom periodu beogradski savez očekuju pripreme.

-Pred nama je održavanje letnjeg tekvondo kampa koji će se održati u Sutomoru u Crnoj Gori od 12 do 21. Avgusta čime će već krenuti nova takmičarska sezona za većinu članova Beogradskog tekvondo saveza. Sigurni smo da ćemo uz pomoć Gradskog sekretarijata nastaviti sa uspešnim razvojem tekvondo sporta u Beogradu i da nas problem na Republičkom nivou gde se dešavaju izuzetno neprimerene i čudne stvari neće omesti u našim planovima – rekao je Rakić na kraju.

Povezana vest:  TEKVONDO, Srpski borci uspešni u Fojnici i Austriji