Bokserski šampion teške kategorije u verziji VBC, Diontej Vajlder planira uživo da gleda okršaj Entonija Džošue i Vladimira Klička na Vembliju ovog meseca, posle čega namerava da se popne u ring i izaziove pobednika.

Vajlder (38 pobeda, 0 poraza, 37 nokauta) će biti deo tima Skaj sportsa koji će prenositi ovaj meč za ujedinjenje titula u verzijama WBA, IBF i IBO na Vembliju, pred 90.000 ljudi.

„Ne bih to propustio ni za šta na svetu. Definitivno ću biti tamo i ne mogu da dočekam da vidim svoje britanske navijače i prijatelje. Biće sjajno što sam tamo. Radiću sa Skajem i uživaću u borbi. Radujem se celokupnom doživljaju. Biću stručni konsultant“, rekao je Vajlder za Skaj.

Povezana vest:  Jelena Janković 53. na WTA listi

Šampion u verziji WBC je nekada bio sparing partner Kličku, baš kao i Džošua. On je rekao da se nada da će posle meča moći da uđe u ring i izazove pobednika.

„Zato je dolazak na ovakve mečeve tako važan. Ne samo da bi me navijači videli, već i borci. Staviću im do znanja da sam tu i sa kim želim da se sretnem“, rekao je Vajlder.

Povezana vest:  Beograd trči sa ostatkom sveta

Njega, međutim, prvo čeka obavezni revanš sa Bermanom Stivernom, ali bokserske organizacije često daju primat unifikacijama u odnosu na obavezne titule. Konfrontacija u ringu sa pobednikom je prvi korak u pravljenju meča koji bi doneo novog kralja teške kategorije.

„Voleo bih da budem u ringu ako mogu, ali ću imati i poštovanja. Ja sam tip šampiona koji ima poštovanja. Ne moram očajnički da skačem u ring. Svi znaju ko sam, moje ime dovoljno govori. A znam i da će do borbe doći. Ko god da pobedi, ako je dovoljno ozbiljan kada sam ja u pitanju, pozvaće me gore kao pravi džentlmen i ja ću odgovoriti na isti način“, rekao je Vajlder.

Povezana vest:  TEKVONDO, Reprezentacija na Kopaoniku pred EP