Srpski džudista Aleksandar Kukolj rekao je danas da je presrećan zbog zlatne evropske medalje, ali da nije iznenađen rezultatom.

„Presrećan sam, ali nisam iznenađen. Odličan rezultat za mene, našu zemlju i srpski džudo. Oduševljen sam zlatom, ali nikako nisam iznenađen jer sam se za to spremao jako dugo“, rekao je Kukolj odmah posle finala u Varšavi.

Kukolj je u finalu šampionata u Poljskoj na ipon, posle tri minuta i 28 sekundi, pobedio Aleksisa Klargea iz Francuske.

Povezana vest:  Mastercard, Laguna, Delfi i Cineplexx – tim za omiljenu sredu

Njegov trener Nikola Milošević je kazao da je znao da će sve ići dobro.

„Znali smo kada je otvorio prvi meč iponom da će sve ići na dobro. Radili smo sve prema planu i sada se sve to isplatilo. Zadovoljni smo i srećni jer se sve na čemu smo radili isplatilo“, kazao je Milošević.

Kukolj je na putu do trona nizao je pet pobeda. Savladani su Siril Grosklaus iz Švajcarske, Rokas Nenartavičijus iz Litvanije, Klein Kristofer Kaljulaida iz Estonije i u polufinalu Mamadali Mehdivi iz Azerbejdžana.

Povezana vest:  TEKVONDO, Mandić: Bila sam sigurna u sebe

Kukolju je čestitao predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, koji je rekao da je ostvaren vrhunski rezultat.

„Sve čestitke zaslužuje i Milošević koji ga je na pravi način kao i uvek do sada vodio do vrhunskog rezultata. Ponosni smo na Kukolja kao i na sve naše takmičare koji su u periodu koji je za nama ostvarivali vrhunske rezultate za Srbiju. Medalja Kukolja najbolji je pokazatelj odličnog rada u Džudo savezu Srbije“, rekao je Todorov.

Povezana vest:  Bah zatražio sastanak s Meklarenom

Niko pre Kukolja u Srbiji nije bio evropski šampion u džudou. Pre deset godina na EP u Beogradu Miloš Mijalković (do 66 kg) osvojio je srebrnu medalju, a u nekadašnjoj Jugoslaviji prvak je bio Goran Žuvela 1974. na EP u Londonu.