Trener srpskih tekvondista Dragan Jović rekao je danas da očekuje jaku konkurenciju na predstojećem Gran priju u Rabatu, u Maroku, ali i da od svog tima očekuje nekoliko medalja.

Kako se navodi u saopštenju Tekvondo kluba Galeb, sedmoro srpskih tekvondista učestvovaće na Gran priju koji se od 22. do 24. septembra održava u Rabatu.

Gran pri je pozivni turnir na kome učestvuje prvih 32 takmičara sa olimpijske liste, a pobednici će osvojiti 40 poena koji se boduju za rang-listu.

Povezana vest:  TEKVONDO, Nadica Božanić zlatna na kadetskom EP

„Tim je do sada najbrojniji. Putujemo sa sedam takmičara, što je potvrda kvaliteta koji se poslednjih sedam godina podiže iz godine u godinu. Poznato je da na Gran pri turniru mogu da učestvuju borci sa specijalnom pozivnicom Svetske federacije, a to znači da su u prvih 32 na olimpijskoj rang listi. Konkurencija je izuzetno jaka a očekujemo da će bar nekoliko takmičara doći do medalje“, rekao je Jović.

Povezana vest:  KJOKUŠINKAJI, 10. EP, BEOGRAD 2010, Sve spremno za spektakl u Pioniru

U oktobru tekvondiste očekuje učešće na Gran priju u Londonu, a finale, u kome će učestvovati prvih osam boraca sa olimpijske liste, održaće se u decembru u Obali Slonovače.

Srpski tim čini sedmoro iskusnih boraca, a svako od njih je osvojio neku od medalja sa međunarodnih turnira, svetskog, evropskog šampionata ili Olimpijskih igara. U timu su: Milica Mandić i Ana Bajić u kategoriji preko 67 kilograma, Tijana Bogdanović i Vanja Stanković do 49 kilograma, Damir Fejzić i Ivan Karajlović u kategoriji do 80 kilograma i Draško Jovanov u konkurenciji preko 80 kilograma.

Povezana vest:  KARATE, Najbolji karatisti Srbije u Domu narodne Skupštine