Međunarodni bokserski turnir, 47. „Zlatni gong“  koji se tradicionalno održava u Skoplju ugostiće i boksersku reprezentaciju Srbije koja se  13 dana nalazi na pripremama u Makedoniji.

„Zlatni gong“ biće finalna provera srpskih boksera pred njihov dolazak u beogradsku Štark Arenu u kojoj će 25. novembra 2017. biti održano finale „Zlatne rukavice“, dok su kvalifikacije rezervisane za 23. i 24. novembar u sali Mala Arena. Iz Makedonije reprezentacija Srbije odlazi na Zlatibor gde će sve do 22. novembra nastaviti sa brušenjem forme za veliko takmičenje koje ih očekuje u prestonici naše zemlje.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić zlatna u Španiji

Na pripremama učestvuju reprezentativci: Veljko Gligorić (kategorija do 56 kg), Lazar Stanojević i Damjan Grmuša (do 64), Petar Stošić i Nikola Živanović (do 69), Stefan Panić i Aleksa Marković (do 75), Nikola Stevanović i Filip Stanković (do 81) i Vladan Babić (kategorija 91+) , pod vođstvom trenera Tomislava Antelja i pomoćnog trenera Maneta Marčete.

-Imamo dovoljno vremena da maksimalno spremni dočekamo predstojeće mečeve, ali uprkos tome intenzivirali smo rad na treningu. Prvi put posle tri godine naša reprezentacija je otišla na pripreme, Očekuje nas najpre „Zlatni gong“ a zatim i nama veoma važan boks spektakl „Zlatna rukavica“ koja se prvi put u 60. Godina dugoj istoriji održava u beogradskoj Štark Areni. Pripremamo se maksimalno ozbiljni i apsolutno ništa ne prepuštamo slučaju – rekao je Stefan Panić, reprezentativc Srbije u poluteškoj kategoriji.

Povezana vest:  Pelević: Nadam se da će kik boks postati olimpijski sport

PHOTO: BSS