Posle dve pobede ali i dva poraza, Milica Mandić (+67kg) zauzela je četvrto mesto na Grand pri finalu koje se održava ovog vikenda u Abidžanu, Obala Slonovače.

Milica je na startu bila ubedljiva protiv protivnice Kone iz Obale Slonovače sa 20:9, dok je u drugom kolu savladala na zlatan bod Meksikanku Akostu. Ipak, u polufinalu je izgubila od Britanke Bjanke Valdken 7:6.

U borbi za treće mesto Milica je izgubila 16:11 od Kineskinje Ženg, i tako zauzela četvrto mesto na finalnom Grand priju u ovoj godini.

-Nismo ni ovog puta uspeli da osvojimo medalju na finalnom gran priju. Devojke su dale sve od sebe. Tijana je bila neposredno pre puta bolesna pod temperaturom i to se odrazilo na kvalitet meča. Vanja je bila sjajna, tesno je izgubila od Vijatnamke koja je u poslednje vreme jedna od najubedljivijih u toj kategoriji. Milica je izgubila polifinale od najbolje na svetu ove godine, Britanke Valdken. Bilo je jako izjednačen meč i nema za čim da žali. Na finalnom gran priju se radi meč za treće mesto i taj meč je Milica izgubila od Kineskinje, aktulene olimpijske prvakinje koju je inače pobedila u Maroku na gran priju. Ne treba zaboraviti da je ovde  svetska elita i biti u prvih četiri, osam ili šesnaest je sam po sebi uspeh.  Tempo takmičenja je izuzetno težak i stvarno je nemoguće svuda osvojiti medalju. Idemo dalje, već sledeći vikend nas očekuje prvenstvo Evrope u olimpijskim kategorijama I daćemo sve od sebe da se tamo okitimo nekom od medalja – istakao je Dragan Jović.

Povezana vest:  Ražnatović nokautirao Italijana Staćonea, koji je posle lekarske pomoći odvezen u bolnicu

Iako nije osvojila medalju, Milica je svesna da je čeka još turnira do kraja godine.

-Danas sam završila četvrta, mogu reći da sam zadovoljna odrađenim borbama. Imala sam četiri teške borbe i vidi se napredak. Imam na čemu još da radim i šta da ispravim.  I to ću pokušati već na sledećem takmičenju u Sofiji za par dana – ističe Milica.

Povezana vest:  Muhamed Ali dobio ulicu u Groznom

Tijana Bogdanović (do 49kg) je poražena na startu od Vijetnamke Truo sa 25:12, dok je Vanja Stanković (do 49kg)  pobedila Ukrajinku Romoldan 9:3. Na žalost, Stankovićeva se već u sledećem kolu srela sa Vijetnamnkom, izgubivši 11:8.