Na šestom Evropskom klupskom šampionatu koji se održava u Istanbulu, Milica Bulat (do 44kg) je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji kadetkinja, dok je u istoj kategoriji Andrea Bokan osvojila bronzanu medalju!

Bulatova je do zlatne medalje došla posle četiri pobede, dok je u finalu savladala Turkinju Imamoglu sa 8:5.
– Presrećna sam zbog osvajanja ove medalje jer je ovo moj najveći rezultat do sada. Nadam se da ću nastaviti sa ovakvim uspesima – rekla je Bulatova.

Povezana vest:  Japan poklonio Šapcu podlogu za borilačke sportove

Baš Turkinja Imamoglu za dlaku je bila od Andree Bokan u polufinalnom meču.

-Drago mi je zbog medalje ali sam svesna da sam mogla više. Ovo je još jedno veliko iskustvo za mene i trudiću se da i ubuduće pravim dobre rezultate – kaže Andrea Bokan koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju ne Evropskom kadetskom šampionatu.

Povezana vest:  ULTIMAT FAJT, U SUSRET 13. WFC MANIFESTACIJI U DVORANI „PIONIR“ (FOTO), Spektakl u Beogradu

Dve medalje prvog dana Evropskog klupskog šampionata je sjajan početak prema mišljenju Dragana Jovića. Tekvondo klub Galeb po drugi put učestvuje na ovakvom šampionatu, prvi put od 2012. kada su devojke zauzele drugo mesto u ekipnoj konkurenciji.

-Sjajno otvaranje ovog velikog klupskog šampionata. Milica je bila sjajan danas i zasluženo prva. Malo je falilo da i Andrea bude u finalu, bukvalno je u polslednjoj sekundi izgubila borbu. Od kadeta je do drugog kola dogurao je Danilo Ristović a ostali su stali u prvom kolu. Ovo je jedno veliko iskustvo za sve njih i to je bio najveći razlog zbog koga smo ih poveli ovde. Ovo je genaracija za 2024. – ističe Dragan Jović.

Povezana vest:  Srpske boks selekcije sa Zlatibora ciljaju evropske i olimpijske medalje u 2024.

Drugog dana na tatami izlaze juniori, a trećeg dana i seniori.