Karate

Slavljenički krajem godine

SVEČANA SKUPŠTINA BEOGRADSKOG KARATE SAVEZA

 

karate_29decembarU svečanoj atmosferi čelnici Beogradskog karate saveza podsetili su na uspehe karatista u godini na izmaku i dodelili priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su se posebno istakli u radu.

Zoran Zečević, predsednik Skupštine BKS, je podsetio da su u poslednjih pet godina karatisti beogradskih klubova na međunarodnoj sceni osvojili 134 medalje: 30 zlatnih, 34 srebrne i 70 bronzanih, što su ujedno i najbolji rezultati u istoriji Beogradskog karate saveza.

Ninoslav Glišić, predsednik BKS, je istakao da je u 2009. BKS organizovao dosta turnira, kao i seminare za trenere i sudije, kampove za mlade sportiste, kao i polaganja za crne pojaseve i majstorska zvanja.

Povezana vest:  TEKVONDO, Jovana Atlagić obeležila kadetsko SP

Bogomir Stojančev, predstavnik Sportskog saveza Beograda čestitao je na ostvarenim rezultatima i takmičarima i rukovodstvu Beogradskog karate savez poželeo da sa i u narednoj godini beleže uspehe.

Proglašeni su najbolji i dodeljena su priznanja i plakete pojedincima koji su pomogli razvoju karate sporta. Za najbolji klub BKS proglašen je KK „Mladenovac“. Najbolji takmičar je Nikola Jovanvić, osvajač zlata na Svetskom kupu u Maroku i srebra na EP u Parizu. Najbolji trener je Dragoslav Stojković.

Plakete i novčane nagrade za ostvarene rezultate dobili su: Marko Antić, Jelena Milivojčević, Danijela Milenković, Mina Vujović, Ivana Čomagić i Sara Pavković. Priznanja za rezultate na međunarodnoj sceni uručena su i Biljani Stojović, Andrijani Vićovac, Aleksandru Šestakovu i Milanu Nešiću. Od trenera nagrađeni su Zoran Zečević, Branislav Milenković, Dejan Pajkić, Nikola Protić i Saša Stevanović. Za napredovanje u evropskom sudijskom zvanju plaketu je dobio Miroslav Ilić. Za uspešnu saradnju plakete su dobili „Ipon“ Inđija, „Taf lajn“, Gradski sekretarijat za omladinu i sport, Zoran Alimpić, Srećko Jovanović i predstavnici medijskih kuća koji prate karate sport.

Povezana vest:  KARATE, PRVI DAN 45. EVROPSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE, Dve medalje na startu

Dodeljene su i diplome za majstorska zvanja: Marku Jankoviću, Milici Anđelović, Isidori Ćirković, Suzani Lučić, Milici Alavanji, Tijani Gagić, Sulejmanu Mehmedaliju, Katarini Lazarević, Lazaru Simiću, Aleksandru Lukiću, Marku Pešiću, Aleksandru Šiljiću, Mariji Stanković, Milanu Stojanoviću, Nemanji Čigoji, Sari Đenisavljević, Dragani Lukić, Milici Dragić, Maji Peković, Svetlani Todorović, Dimitriju Mladenoviću, Igoru Taliću, Nikoli Jankoviću, Ivanu Petkoviću i Ivanu Slavkoviću. Ivana Filipović je dobila diplomu za majstorsko zvanje 2. dan, Aleksandar Ranisavljević za 3. dan, dok je Slađana Stojković dobila priznanje za majstorsko zvanje  4. dan.