kjoku_ep_beograd_2010KJOKUŠINKAJI

10. EP, BEOGRAD 2010

Sve spremno za spektakl u Pioniru

 

Narednog vikenda u Hali Pionir okupiće se evropska elita na 10. Evropskom prvenstvu u kjokupšinkajiju. Do sada, učešće su najavilo 190 takmičara iz 16 zemalja. Eliminacione borbe na program su u nedelju (7. novembar) u prepodnevnim časovima dok su borbe za medalje (od četvrtfinala) na program od 17 sati kada se očekuje i puna Hala Pionir.

Povezana vest:  KARATE, VANREDNI IZBORI BEOGRADSKOG KARATE SAVEZA, Božović predsednik

Na tatamiju će se pojaviti i pojavice se legenda svetskog Kjokušina, Shokei Matsui, pobednik IV svetskog Kjokušin šampionata i direktor IKO Kjokušinkaikan Tokio (Japan).

Shokei Matsui je kao takmičar bio poznat po sjajnom tajmingu u primeni tehnika. Mnogo sjajnih nokauta je ostvario udarcima u kontri i to najčešće Jodan Mawashijem i Ushiro Mawashije. Takođe, njegova „čišćenja“ jedna su od najboljih u svetu kyokushina.Shokei Matsui je crni pojas dobio sa 13 godina i to nakon samo godinu dana treniranja.Svoj prvi „All Japan“ turnir je osvojio sa 22 godine, borbu sa 100 ljudi (100 man kunite) izvršio je sa 23 godine, da bi sa 24 godine osvojio svetski šampionat.Matsui je rođen 15. januara 1963. u Tokiju (Japan), visok je 175 cm i težak 86 kg.Direktor je IKO 1 (International Kyokushin Organization).

Povezana vest:  OI 2016, Štefanek: Red je da napokon počnemo da osvajamo medalje