stefan_dzodanTEKVONDO

Nove medalje za beogradske tekvondiste

 

U Domu odbojke „Bojan Stranić“ u Zagrebu 20.novembra održan je 13. Jastreb Open za pionire, kadete i juniore, koji je okupio 860 takmičara iz 7 zemalja i 68 timova.

-Ovo je bilo jedno od najmasovnijih takmičenja u našem okruženju. Beogradski tekvondo savez nastupio je sa tri takmičara, dva u konkurenciji kadeta i jednim juniorom. Svima je ovo bilo prvo takmičenje i prve takmičarske borbe.U kadetima do 45kg Aleksandar Miković(TK.Banjica) je posle pobede u prvoj kvalifikacionoj borbi u polufinalu izgubio od takmičara iz Slovenije i za jedan poen izgubio šansu da osvoji prvo mesto u finalu.Stefan Džodan(TK.Banjica) do 49kg je posle dve pobede u finalu poražen takođe od predstavnika Slovenije i zauzeo drugo mesto. Budimir Krivokuća(TK.Dunav Borča) je u juniorima do 73kg pružio veliki otpor takmičaru iz Hrvatske i u izuzetno napornoj borbi izgubio sa 12:6 i nažalost nije dobio šansu da se bori za medalju.Jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatom naročito što su radili prvi put i to protiv dosta iskusnijih protivnika.Takođe kao i uvek na poziv organizatora imali smo i sudijske predstavnike – rekao je Šejn Maglić, predsednik Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  KARATE , Hiroši Širai održao je seminar u Beogradu

Prvi čovek BTS naglasio je da slede nova takmičenja.

-Na ovom takmičenju pravdu su delili Davor Borodenko,Jelena Filipović i Darko Jović.Već narednog vikenda planiramo nove nastupe i nadamo se da će i oni biti uspešni kao ovaj.