Proslava 20 godina od osnivanja KK “Nippon” pod nazivom “Dani Nipona” održava se od 13. do 16. decembra u u SC “Šumice”. Osnivač KK “Nippon” je Tanja Petrović, najuspešnija srpska karatistkinja, evropska i svetska šampionka.

Događaj je otvoren u 12 časova  izložbom „20 godina Nipona“, dok su u večernjim časovima svi ljubitelji umetnosti i kulture uživali u predstavi „Čuvari Tradicije“. U petak, 14. decembra održana je sportska tribina „Karate za ceo život“ i karate seminar sa Kostasom Papadopoulusom. Na sportskoj tribini „Karate za ceo život“ govorili su najuspešniji sportisti i sportski stručnjaci o prednostima i značaju bavljenja karateom u svim uzrasnim dobima sa medicinskog, psihološkog, sportskog i filozofskog aspekta. Predavači: Srećko Jovanović, Vladimir Koprivica, Danijela Vukićević, Vlada Kitanović, Kostas Papadopoulos, Nina Potrolan, Vuk Rašović i Bata Đorđević.

Povezana vest:  TEKVONDO, Odlični beogradski tekvondisti u Turskoj, na redu Trofej Beograda

“Izložba je na moje zadovoljstvo veoma posećena. Izložba predstavlja istoriju našeg kluba koja je puna emotivnih trenutaka. Za međunarodni seminar koji je održao Kostas Papadopoulus bilo je veliko interesovanje. Morali smo da ograničimo broj učesnika na 100. Bilo je to fenomenalno iskustvo za sve učesnike seminara.”, rekla je Tanja Petrović.

Karate seminar “Pobednička motivacaija, taktika i tehnika u karateu “ održao je Kostas Papadopoul, četvrorostruki osvajač zlatnih medalja na svetskim prvenstvima, devetorostruki šampion Evrope i 20 puta šampion Grčke, i dobitnik priznanja „Grčki srebrni krst“ .

Povezana vest:  TEKVONDO, Održana Generalna skupština Svetske tekvondo federacije na Tajvanu

Danas vas u sklopu manifestacije “Dani Nipona” očekuje priredba „Nipon – škola srpskih samuraja“, a sutra međunarodni karate turnir „Trofej Voždovca – Nippon Top Ten“. Međunarodni karate turnir „Trofej Voždovca – Nippon Top Ten“ – jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u našoj zemlji koji će okupiti oko 700 najboljih karatista svih uzrasta iz zemlje i regiona. Turnir se održava još od 2001 godine u slavu opštine Voždovac i u čast rođenja japanskog cara. Medalje i poklone najboljima pobeliće i Deda Mraz.

Povezana vest:  TEKVONDO, 13. TROFEJ BEOGRADA, Na Banjici se očekuju odlične borbe

U okviru manifestacije se održava i jednodnevna humanitarnu akciju ”Sportski čiviluk – ako imaš donesi, ako nemaš odnesi”, koja će biti organizovana u nedelju 16. decembra. Tog dana svi posetioci moći će da donesu sportsku karate opremu koja im više ne treba, a istovremeno da uzmu potrebnu. “Oprema koju ćemo razmenjivati je: kimono, pojasevi, štitnici, majice, duksevi, trenerke, grbovi, rekviziti, patike i šuškavci “, Izjavila je Tanja.