Bokseri iz 19 zemalja, ukupno 163 u muškoj i ženskoj konkurenciji, nastupiće na ovogodišnjem „Beogradskom pobedniku – Memorijal Branko Pešić“, koji će se od 16. do 20. aprila održati u dvorani „Šumice“.

Turnir od prošle godine nosi naziv „Memorijal Branko Pešić“ po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavaocu boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji.

Svrstan je u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.

Reprezentativci Srbije za „Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić“ pripremaju se na Avali, a na spisku selektora Miodraga Perunovića nalaze se: Dušan Janjić (do 52 kg), Kristijan Jovanović (56kg), Aleksandar Konovalov (64 kg), Dejan Dašić i Milan Vranković (69 kg), Sandro Poletan i Aleksa Marković (75 kg), Milosav Savić, Slobodan Jovanović i Nikola Stevanović (81 kg), Marko Docić i Darko Stanković (91 kg), Vladan Babić (+91 kg).

Povezana vest:  Hiljade obožavatelja došlo se oprostiti od Džoa Frejzera

Jedan od glavnih aduta biće Babić, član Loznice i aktuelni osvajač „Zlatne rukavice“.

„Biće izuzetno jak turnir, niko neće imati lak posao, ko god bude hteo nešto dobro da napravi, neki dobar rezultat. Turnir je u takvom periodu sezone, konkretno ove godine dva meseca pred Evropsko prvenstvo, zato i mislim da će doći cela Evropa na jednu od provera i da će biti izuzetno jak turnir, možda i najjači ove godine na Starom kontinentu. Verujem da će Beogradski pobednik kao i uvek do sada sijati punim sjajem i ja ću se potruditi da ostavim što bolji mogući utisak“, istakao je Babić.

Povezana vest:  Miodrag Kostić potvrdio - „GRAND BOXING NIGHT-VIP EVENT“ 10. marta u hotelu Grand, na Kopaniku

Primarni cilj srpskih boks reprezentativaca u 2019. je Evropsko prvenstvo u junu u Minsku.

„Svi smo podredili naše forme Evropskom prvenstvu u Belorusiji. Prvi na listi takmičenja gde ćemo proveriti u kojoj smo fazi spremnosti nam je Beogradski pobednik. Takođe i Bokserka liga Srbije se nastavlja, ostala su još tri kola i da se odluči pobednik, neizvesno je i videćemo ko će poneti epitet šampiona. Cilj i najveći san svih nas je da osvojimo vizu za Olimpijske igre u Tokiju, to bi značilo više nego bilo šta. Moje misli i sve što radim usmereno je upravo na Minsk i Tokio“, zaključio je Babić.

Povezana vest:  Fjuri: Izazov prihvaćen