Saradnja bokserskih saveza Rusije i Srbije nastavlja se sve jačim intenzitetom. Potvrda tome je novi odlazak najboljih boksera Srbije na zajedničke pripreme sa ruskom reprezentacijom u Moskovsku oblast, čuvenu bazu Centar progresa boksa.

Tim Srbije koji se našao u avionu za Moskvu čine reprezentativci: Rade Joksimović (muva kategorija), Dušan Janjić (bantam), Veljko Gligorić (pero), Nemanja Gavrilović (laka), Aleksandar Konovalov (poluvelter), Damjan Grmuša (velter), Milosav Savić i Aleksandar Marković (srednja), Sandro Poletan (poluteška), Marko Docić i Slobodan Jovanović (teška), Vladan Babić (superteška), predvođeni selekorom Miodragom Perunovićem, trenerima: Dušanom Mileusnićem i Manetom Marčetom i kondicionim trenerom Igorom Tomaševićem.

Povezana vest:  Tajson pokazao drugo lice, pomogao motociklisti

Zajedničke pripreme ruske i srpske boks armade će trajati 17 dana, gde će naši borci koristiti sve uslove koje koriste najbolji na svetu. Srpski treneri će napraviti zajednički plan i program sa ruskim kolegama, dok će sparing sa bokserima domaćina biti pravi test za naše reprezentativce, na osnovu kojeg ćemo dobiti finalni spisak za učešće na Evropskim igrama u Belorusiji.

Povezana vest:  „Srpski čelik“ spreman za erupciju u „vatrenom ringu“ Vrbasa

Na slatkim mukama je naš selektor Perunović, jer je u srednjoj i teškoj kategoriji pozvao po dva boksera, tako da treba da se odluči između Savića i Markovića, odnosno Docića i Jovanovića.

Evropske igre u okviru kojih je i Evropkso prvenstvo pocinje 20. Juna 2019. u Minsku. Srbija 30 godina čeka medalju sa evropskih prvenstava u boksu, što je motiv više našim bokserima i stručnom štabu.

Povezana vest:  KARATE, VANREDNI IZBORI BEOGRADSKOG KARATE SAVEZA, Božović predsednik