Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov, posle osvajanja bronzane medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svetskom prvenstvu u Japanu, rekao je da se oseća sjajno i iznenađeno.

Manje od dva meseca posle operacije ukrštenih ligamenata, Majdov je u Tokiju došao do druge svetske medalje, nakon zlatnog odličja u Budimpešti pre dve godine.

„Osećam se super, sjajno. Ovo je za mene bronza koja sija kao zlato. Možda i sjajnija posle one u Budimpešti 2017. naročito imajući u vidu šta sam sve prošao u protekla dva meseca. Imao sam operaciju kolena i tek sam krenuo u oporavak. Rizik je bio da uopšte učestvujem, a želeo sam da uzmem bodove bar za jednu pobedu, jer su to veoma važni poeni za Olimpijske igre“, rekao je Majdov.

Povezana vest:  Velika pobeda srpskog kapitena superteškaša Babića na SP u Beogradu

On je istakao da je iznenađen osvajanjem medalje, jer je kako kaže, bez treninga i sa „jednom nogom“ uspeo da se popne na treći stepenik na pobedničkom postolju.

„Išli smo meč po meč i došli do drugog svetskog odličja. Imam 23 godine i druga svetsku medalju. Sigurno sam oduševljen i sam sam iznenađen jer sam bez treninga i sa jednom nogom, uspeo da dođem do odličja. Nisam koristio ni jednu tehniku koja bi uključivala upotrebu ove noge, ali i to je bilo dovoljno. Drago mi je što sam se danas borio za Srbiju, za Republiku Srpsku, za Kosovo i za sve Srbe na planeti i što ja uvek kažem „Ne damo te zemljo, Dušanova““, zaključio Majdov.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić na pripremama u Mančesteru