Aktuelna prvakinja sveta u kategoriji – 61 kg Jovana Preković i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je danas pobedom u borbi za bronzanu medalju završila nastup na Karate 1 Premijer ligi koja se ovog vikenda održava u Moskvi.

Jovana  je u borbi za bronzanu medalju pobedila drugu sa svetske kvalifikacione rang liste za Olimpijske igre u Tokiju egipćanku Lotfy Gianu sa ubedljivih 2:0.

Povezana vest:  DŽUDO, Strahinja Bunčić postao kadetski prvak Evrope

„ Zadovoljna sam jučerašnjim i današnjim nastupom. Egipćanku odlično poznajem i radi se o vrhunskoj takmičarki koja je osvajačica svetske medalje prošle godine ali i velikog broja medalja sa Premijer liga. Važna pobeda u važnom trenutku jer ću sada još više učvrstiti svoje treće mesto na Olimpijskoj kvalifikacionoj rang listi.“ – nakon borbe za medalju izjavila je Jovana Preković.

Povezana vest:  DŽUDO SP 2011, Srpski džudisti podbacili, Srđanu Mrvaljeviću srebro

„Ono što je najvažnije jeste da je Jovana ovim nastupom u Moskvi obezbedila dobar broj bodova za napredovanje na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju što je i cilj našeg tima. Imali smo opet dva teska dana ali je Jovana pokazala da sve više sazreva kao takmičarka pokazavši mentalnu snagu i najbolji karate onda kada je bilo najpotrebnije.“ rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković

Povezana vest:  Milica Mandić: Neverovatan osećaj!