Kao da je juče bilo kada je Stojan Knežević, alfa i omega boksa u Somboru, pokrenuo akciju zajedno sa srpskim kruzerašem Veljkom Ražnatovićem da se održi Memorijal Miroslav Gucunja u znak sećanja na stradalog heroja sa Košara iz ovog grada u Vojvodini. Prvi i drugi turnir su bili fantastično organizovani uz pokroviteljstvo grada Sombora i gradonačelnika Antonija Ratkovića, ali ovaj treći je prevazišao sva očekivanja organizatora. Iako je bilo prohladno vreme, na centralnom gradskom trgu se okupilo i staro i mlado. Više od 500 ljudi uzvikivalo je ime Miroslava Gucunje, a Fondacija Junak organizovala je bakljadu koja je ugrejala srca svih prisutnih. Pevale su se srpske pesme, odjekivalo je “Bože pravde” Somborom, a samom spektaklu su prisustvovali i naši preživeli heroji iz bitke za Kosovo i Metohiju, za Srbiju.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC PRVAKA SVETA, Sjekloća lakše povređen, Andre Vard pauzira godinu dana

– Srce mi je puno, hvala svima koji su došli. Hvala horu Srpske Pravoslavne crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena koji su organizovali bogat kulturno-umetnički program. Direktor Bokserskog saveza Mane Marčeta je Gucunjinoj majci Kosani uručio plaketu sa likom njenog sina, bio je to najemotivniji trenutak večeri, baš kao i kada smo svi zajedno pozdravili naše heroje koji su se popeli na ring. Poslednji atom snage ću da dam da sa svojim prijateljima, saborcima, Srbendama, iz godine u godinu jačamo ovaj memorijal, da nikad ne zaboravimo našeg Miroslava i nijednog junaka koji je život ostavio na braniku naše otadžbine, za nas i našu decu. Živela Srbija! – poručio je Knežević po završetku turnira.

Povezana vest:  Čečenski lider Kadirov podržao boksersku saradnju i poslao pozdrave predsedniku Srbije

Treći Memorijal Miroslav Gucunja uspešno je održan u organizaciji BK Sombor, Bokserskog saveza Srbije i grada Sombora. Učestvovali su Crvena zvezda, Despot, Apatin, Warior team Zoran Bačulov i Banat. Ukupno je viđeno 10 mečeva, a Vladimir Gubaš iz BK Sombor je proglašen za najboljeg boksera turnira.