Bokserski savezi Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije potpisali su sporazum o saradnji, u cilju razmene iskustava i kampova i učešća na turnirima. Nije bilo teško doći do ovog izuzetno znajačnog partnerstva koji će doneti za oba saveza kvalitet i prosperitet plemenite veštine jer je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić već utabao stazu prijateljstva sa predsednikom UAE Šeikom Mohamedom Bin Zajedom.

Obim partnerstva u narednom periodu biće proširen na svim nivoima, a ovaj istorijski bokserski sporazum ove dve zemlje potpisali su predsednici boks federacija Anas Al Otaibe i Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Piperski novi član Balkan Boksinga!

Srpski boks ima ogromno iskustvo u ovom sportu, UAE imaju najsavremenije infrastrukture, ambijent koji omogućava treninge na otvorenom tokom cele godine, Boks ekspanzija u UAE je krenula u poslednjih dve godine kada su u ovoj zemlji organizovani mečevi najboljih boksera današnjice, boks je u Srbiji oduvek bio posebna veština koja se voli i neguje, oličenje čojstva i hrabrosti.

Reprezentacija UAE sredinom novembra putuje u Srbiju na dvonedeljni trening kamp, a zatim će gostoprimstvo uzvratiti Emiračani bokserima Srbije.

Povezana vest:  TEKVONDO, Četiri medalje za Srbiju na EP za mlade seniore

“UAE i Srbija su zemlje prijateljske i ovaj sporazum je nastavak jednog velikog i kvalitetnog obostranog uvažavanja i poštovanja. Sporazum koji smo potpisali služi da se podigne nivo boksera u obe zemlje kroz zajedničke pripremne, kampove za boksere dve zemlje, učešće reprezentacija UAE i Srbije na međunarodnim turnirima u organizaciji svakog od njih i razmene iskustava na svim nivoima. Krećemo sa kampovima najpre kod nas gde ćemo ugostiti reprezentatice UAE, a zatim će naši bokseri put Dubaija, gde će u narednom periodu biti održan veliki turnir na kome će učestvovaće obe ekipe.  Radiće se i na kursevima usavršavanja za sudije i trenere. Očekujemo plodonosne rezultate i još veće i jače prijateljstvo sa Emiračanima koji su veliki ljubitelji sporta, koji mnogo ulažu i sport i znaju koliki je značaj sporta u današnjoj civilizaciji” – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Šilds olimpijska šampionka do 75 kilograma

Plemenite veštine u Srbiji i UAE odlučile su da zajedničkim snagama odujre ka masovnosti, kvalitetu, budućnosti koji ima zlatni sjaj.

Foto: BSS