m2_zagreb

TEKVONDO

Aleksandra Radmilović druga

 

Proteklog vikenda u mestu Vrbovec pored Zagreba održan je „M2“ međunarodni tekvondo turnir. Takmičenje je okupilo 450 takmičara iz desetak zemalja, među kojima su se našla i dva predstavnika Beogradskog tekvondo saveza.

-Ovog puta svega dva takmičara su nastupili na ovom takmičenju i time predstavljali Beograd, Budimir Krivokuća član Tekvondo kluba Dunav Borča i Aleksandra Radmilović članica Beograda. Budimir je nakon žestoke kvalifikacione borbe zbog viška kaznenih penala izgubio od takmičara iz Slovenije dok je Aleksandra nakon pobede u kvalifikacijama u polufinalnoj borbi nakon preglašavanja poražena i time zauzela drugo mesto na pobedničkom postolju. Pored sudija iz Hrvatske i dvoje iz Rumunije na poziv organizatora učestvovalo je i naših četvoro sudija Davor Borodenko, radomir Berbatović, Darko Jović i Jelena Filipović – rekao je Šejn Maglić, predsednik Tekvondo saveza Beograda.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić promoter 11. Galebovog Trofeja Beograda

Posle novogodišnjih praznika nastavilo se sa radom.

-Nakon zimskog školskog raspusta krenuli smo punom parom. Odradili smo zimske pripreme u Ivanjici i u poslednja dva vikenda nastupili na tri takmičenja sa kojih smo se uvek vratili sa osvojenim odličjima. Nažalost još nije krenulo finansiranje od strane Gradskog sekretarijata čija nam sredstva umnogome pomažu u našem radu pa nismo u mogućnosti da na pravi način trenutno pomognemo rad naših klubova te je sav trošak trenutno na njima.

Povezana vest:  Veče borilačkih veština „Trofej Beograda" u subotu u Hali „Pionir"

Sledi takmičenje na Voždovcu.

-Radimo na pripremi organizacije ovogodišnjeg Trofeja Beograda koji će se održati 7. maja u sali Sportskog centra Voždovac na Banjici. Pre toga održaćemo Tehničko prvenstvo Beograda i u planu nam je organizacija jednog trenerskog seminara koji će voditi neki od istaknutih međunarodnih stručnjaka – rekao je Maglić.