Poslastica se uvek servira za kraj! Finiš takmičarske bokserske sezone 2022. donosi nam turnir na koji je Srbija ponosna, turnir čije ime decenijama odzvanja svetom, koji je sinonim prestiža i gde naslov šampiona ima planetarnu težinu. „Zlatna rukavica“ u njenom 65. izdanju biće održana u Novom Pazaru od 30. novembra do 4. decembra kada sledi veliko finale i borbe za ugledni šampionski trofej uz direktan TV prenos na TV Arena Fight. Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira, Novi Pazar, poznat po gostoprimstvu i ljudima koji široko raširenih ruku dočekaju svakog putnika namernika, spreman je da po prvi put u istoriji ugosti aktere plemenite veštine iz svih delova sveta. Preko 15 zemalja i 60 takmičara boriće se u dvorani Pendik, a bokserku selekciju Srbije činiće najjaača imena koju naš tim poseduje, prekaljene asove koji su do sada iskovali brojne medalje, od Svetske, evropskih do prestižnih međunarodnih.

Povezana vest:  BOKS posrnuli srpski gigant, ponovo bez vize na Igrama

Srpsku naciju na 65. “Zlatnoj rukavici” predvodi kapiten, superteškaš Vladan Babić, a oči domaće publike biće uprte u boks asove Almira Memića i Džejlana Toskića. Selekcija Srbije spremna je da još jednom u medaljama obojenoj sezoni pokaže svu svoju hrabrost i srčanost i da godinu završe na najlepši mogući način, medaljama oko vrata. Pred trofeja “Zlatna rukavica” biće dodeljen i pehar za najboljeg tehničara koji će nositi naziv po preminulom, čuvenom novopazarskom i jugoslovenskom treneru Besimu Ejupoviću – Besku.

“Grad Novi Pazar je počastvovan što je centar boksa ne samo u Srbiji već u celom regionu, što će okupiti najbolje boksere i što se sam bokserki klub “Novi Pazar” vratio u vrh bokserskih klubova bivše Jugoslavije. Krenuo je Novi Pazar poslednjih godina stazom bokserskih uspeha. Došlo je do pune afirmacije plemenite veštine, zahvaljujući mnogim elementima i novom timu na čelu Bokserskog saveza Srbije. Novi Pazar je stvorio izvanredne uslove za trening boksera, zaokružio priču pojačanjima u upravi kluba. Sve su se kocke poklopile, ušli smo i u regionalnu ligu a zna se da šampione i dobre rezultate grad tradicionalno podržava. Prepoznati smo na mapi kao grad boksa i sporta uopšte”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Povezana vest:  Kozakov preti Ražnatoviću

Predstavnicima iz ovog grada pripada mesto u bokserskoj eliti bivše Jugoslavije.

“Bokserki savez Srbije odlučio je da organizaciju 65. “Zlatne rukavice” poveri Novom Pazaru jer je to bokserski grad, gde imamo veliku podršku Grada i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za organizaciju ovog prestižnog turnira. Biće to veliki spektakl uz direktan TV prenos na TV Arena Fight i Srbija će ponovo pokazati da je jedan od najboljih organizatora bokserskih turnira. Iskreno se nadam da će u budućnosti neko od boksera iz Novog Pazara koji su već dokazali svoju vrednost, motivaciju, hrabrost i srce u ringu za Srbiju osvojiti evropsku i svetaku medalju, pa i učestvovati na olimpijskim igrama” – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC PRVAKA BALTIK U BUDVI, Nepravedan poraz Bogdana Mitića

Ambicije srpskih boks reprezentativaca na 65. “Zlatnoj rukavici” su velike.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću u Novom Pazaru predstavljati Srbiju. Daću sve od sebe da osvojim zlatnu medalju” – rekao je reprezentativac Srbije Džejlan Toskić.

Iste aspiracije ima i reprezentativac Srbije Almir Memić.

“Moj cilj je osvajanje “Zlatne rukavice”, da se upišem u istoriju ovog međunarodnog turnira sa ogromnom tradicijom, našeg turnira koji je ponos našeg boksa i da na mene budu ponosni i novopazarci i cela Srbija” – zaključio je Memić.

Foto: BSS