Karate

Zagrevanje za Izmir

ZAVRŠNE PRIPREME ZA EVROPSKO PRVENSTVO

 

bronzani kadet-aleksandar sestakovNajbolji srpski kadeti, juniori i mlađi seniori do 21 godine odrađuju poslednji ciklus treninga pred odlazak na Evropsko prvenstvo Šampionata Starog kontinenta  će se održati u Izmiru od 5. do 7. februara.

Završnim pripremama u Republičkom zavodu za sport u Beogradu, prisustvuje 30 takmičara.

Povezana vest:  Loznica povela protiv Radničkog u finalu Bokserske Superlige Srbije

– Poslednjih godina srpski karatisti su se sa svakog Evropskog i Svetskog šampionata vratili sa medaljama i verujem da će tako biti i sada. Prošle godine u Parizu osvojili su sedam odličja, verujem da će i sada biti uspešni. To, međutim, ne znači da se na njih vrši bilo kakav pristisak. Niko od nas ne želi da ih opterećuje imperativom osvajanja medalja. Svima nam je mnogo važnije da u Izmiru budu maksimalno spremni, koncentrisani i da daju sve od sebe – rekao je Slavoljuba Pipera, direktora Karate federacije Srbije.

Povezana vest:  Marko Nikolić: Biće filmski, kao u Boju na Kosovu

Na pripremama se nalaze sledeći karatisti: Fahira Fazlić, Andrijana Vićevac, Jelena Preković, Jelena Tufegdžić, Marija Stevanović, Isidora Ćirković, Lena Luković, Jelena Milivojčević, Sanja Cvrkota, Aleksandra Mijić, Dejan Zirojević, Stefan Joksić, Nenad Kelebić, Miloš Cicović, Stefan Lapadat, Željko Krstin, Nikola Jovanović, Vladimir Mitić, Stefan Tmušić, Uroš Stojčov, Nikola Petrov, Aleksandar Šestakov (na slici), Stefan Šemlal, Ivana Romanov, Valentina Sekulić, Katarina Đorđević, Relja Mijanović, Živojin Nikolić, Katarina Piperin, i Milana Jakšić.