kendo_juniori 2

KENDO

Najveći uspeh kendo reprezentacije Srbije

Na upravo završenom evropskom takmičenju u kendou, koje je ove godine održano u Poljskoj, reprezentacija Srbije ostvarila je do sada najveći uspeh osvojivši dve medalje: srebro u kategoriji juniori ekipno i bronzu u kategoriji juniori individualno.

Čak dva člana naše reprezentacije nagrađena su plaketom ,,borbeni duh“ koja se tradicionalno daje najperspektivnijim učesnicima takmičenja. Zanimljivo je da su srpski kendo borci dobili nagrade za borbeni duh i na prošlom evropskom prvenstvu, a na pretprošlom su osvojili jednu bronzanu medalju (juniori individualno).

Povezana vest:  Džošua u samoizolaciji nakon susreta s pricom Čarlsom

Ove godine, reprezentacije Srbije bila je predvođena Macumura senseijem, koji u Srbiji radi volonterski i koji je došao zahvaljujući JICA (Japanskoj agenciji za međunarodnu saradnju).

Za one koji ne znaju kendo je veština japanskog mačevanja prepoznatljiva po samurajskim oklopima u kojima se vežba. U Srbiji je popularnost ove borilačke veštine u konstantnom usponu od kako je Kendo savez Srbije sufinansiran od strane Ministarstva omladine i sporta a vrhunski kendo sportisti zaslužuju svojim uspesima i vredne stipendije.

Povezana vest:  Pakjao: Dogovor sa Mejvederom možda do kraja nedelje