detalj_iz_borbe

TEKVONDO

Beogradski takmičari nastupaju u Hrvatskoj

 

Nakon uspešnog nastupa na međunarodnom turniru u Turskoj Beogradski tekvondo sportisti nastavljaju sa takmičarskim aktivnostima.

-U skladu sa našim planom i programom pred nama su još tri međunarodna takmičenja koja će se održati u naredna tri vikenda – veli Ljubiša Rakić.

-Prvi nastup nam je 28. maja u Karlovcu u Hrvatskoj gde se tradicionalno okuplja više od 500 takmičara iz 15 tak zemalja. Ove godine je najavljeno učešće ekipa iz Evrope i bliskog istoka tako da očekujemo kvalitetno takmičenje i nadamo se da će naši predstavnici ponoviti rezultate iz Turske. Put Karlovca idu u konkurenciji seniora u disciplini borbi Jovana Petrović, Svetlana Filipović i Budimir Krivokuća. U disciplini formi nastupiće Miloš Petković koji je na tek završenom Evropskom prvenstvu zauzeo 9.mesto u konkurenciji juniora. Predvodiće ih Mitrović Stojan dok će jedan od vodećih sudija na turniru biti naš međunarodni sudija Davor Borodenko. Nakon ovog turnira očekuju nas nastupi na otvorenim prvenstvima Austrije u borbama 4-5.Juna i u formama 18.Juna. Nadamo se da će naši takmičari i sa ovih turnira poneti neke od titula osvajača medalja. Gradski sekretarijat za sport i omladinu pomaže rad našeg kluba na osnovu ostvarenih izuzetnih rezultata u prethodnom periodu tako da u saradnji sa Beogradskim tekvondo savezom i klubovima članicama saveza, uspevamo da ostvarimo dosta akcija koje doprinose razvoju naših sportista u svim starosnim selekcijama – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  Finale „Zlatne rukavice" u Beogradskoj areni 25. novembra