gerasimenko-dmitry-90kg

DŽUDO SVETSKI KUP

Gerasimenko osvojio treće mesto i put na OI

 

Reprezentativac Srbije Dmitrij Gerasimenko osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svetskom kupu u džudou u Uzbekistanu i time obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Gerasimenko je u borbi za treće mesto i bronzanu medalju u Taškentu pobedio Kazahstanca Aleksandra Kašačeva. Takmičar Crvene zvezde je Kup počeo pobedom nad Švajcarcem Sirilom Grosklausom, a u drugom kolu je savladao Francuza Antonija Lainjea. U trećem kolu bolji od Gerasimenka bio je domaći takmičar Dilšad Čorijev, koji je šesti na svetskoj rang listi džudista.

Povezana vest:  Boks je važan za karakter dece

Gerasimenko je u „repasažu“ ipak dobio Dominika Hišiera iz Švajcarske i tako obezbedio borbu za bronzu.

-Zadovoljan sam jer sam osvojio bronzano odličje u zaista odličnoj konkurenciji. Na strunjači sam se osećao sigurno što se najbolje vidi po mom rezultatu. Posebno mi je drago jer će moj rezultat posebno obradovati sve ljubitelje džudoa u Srbiji kojima šaljem veliki pozdrav iz Taškenta – istakao je Gerasimenko.

Povezana vest:  MMA flota uplovila u Bački Petrovac i obećava spektakl

Reprezentativac Srbije je dodao da veliku zahvalnost duguje Ivanu Todorovu, prvom čoveku Crvene zvezde, jer je „verovao u njega“.