Efektno_bacanje_prvaka_Balkana_do_66_kg,_Ilije_Ciganovica-fotografija_3

DŽUDO

Srbija proglašena za najbolju reprezentaciju na uspešno održanom Judo Šampionatu Balkana

Judo Šampionat Balkana za seniorke i seniore, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održan je juče u Sportskom centru Beočin. Generalni sponzor ovogodišnjeg prvenstva je kompanija Lafarge BFC, lider u proizvodnji cementa i vodeći snabdevač građevinske industrije u Srbiji.

Uz prisustvo velikog broja sportskih legendi i zvanica iz Srbije i inostranstva, učešće u Judo šampionatu uzelo je 8 zemalja Balkana, koje su se takmičile u sedam kategorija u muškoj i sedam kategorija u ženskoj konkurenciji (ukupno 14). Naši „orlovi“ su osvojili 23 medalje (7 zlatnih, 5 srebrnih, 11 bronzanih), a Srbiji je dodeljen i pehar za najbolju reprezentaciju. Florian Larisa iz Rumunije, proglašena je za najbolju takmičarku, Predrag Nikolajević  iz Srbije za najboljeg takmičara, a Kristina Golčeva iz Bugarske za najboljeg sudiju šampionata.

Povezana vest:  KARATE, U SUSRET PRVENSTVU BALKANA U GRČKOJ

Program šampionata otvorili su pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanasov, predstavnici lokalnih vlasti i predstavnici kompanije Lafarge BFC, koji su ujedno dodelili medalje i pehare.

Organizacioni_Odbor_Balkanskog_Sampionata-fotografija_1

-Izuzetna nam je čast da se ovako bitan šampionat ove godine održava u našoj zemlji, u Beočinu. Verujemo da je ovogodišnji Judo Šampionat u Beočinu bio jedan od najbolje organizovanih šampionata na regionalnom nivou, do sada. Veliki broj učesnika, gostiju i publike koja je verno bodrila takmičare tokom svih mečeva, učinili su zajedno da atmosfera bude sjajna –  istakao je predsednik Judo Saveza Srbije Ivan Todorov.

Povezana vest:  Belgijska džudistkinja Van Snik pozitivna na kokain

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da budemo generalni sponzor Judo Šampionata Balkana 2011. Od dolaska u Srbiju 2002, Lafarge BFC, kao odgovoran građanin, ulaže u prosperitet lokalne zajednice čiji je deo, a posebno u poboljšanje celokupnog životnog okruženja i samog kvaliteta života. Svaki put kada smo u prilici da promovišemo prave vrednosti, sportski duh i zdraviji život, srećni smo da se odazovemo – izjavila je Snežana Petrović, direktor komunikacija kompanije Lafarge BFC.

Povezana vest:  KARATE, SVETSKE BORILAČKE IGRE U PEKINGU, Katarina Strika bez medalje

Sportski centar Beočin, u kome su održana sva takmičenja spada u najmodernije sportske dvorane u regionu, i u stanju je da pruži vrhunsku uslugu sportistima obezbeđujući uslove za redovne sportske aktivnosti, treninge i  takmičenja. Lafarge BFC je do sada u Sportski centar uložio 118,4 miliona dinara, što je bila jedna od prvih investicija u lokalnoj zajednici, a u izgradnji Sportskog centra su učestvovali i Opština Beočin i Vlada AP Vojvodine.