jovic_do_90_kg_sumice

DŽUDO
Srbiji četiri medalje drugog dana Evropskog džudo kupa
Džudo reprezentativci Srbije osvojili su četiri medalje drugog dana takmičenja na Evropskom kupu Srbija open 2011, koji se održao u beogradskoj hali Šumice.
Reprezentacija Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje. U subotu su osvojene dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja, tako da je Srbija u vrhu generalnog plasmana.
Srebro je osvojio Miroljub Ivezić u kategoriji do 81 kilograma. On je zabeležio tri pobede do finala, u kome je izgubio od Mađara Kristijana Tota na vazari.
-Ovo mi je najbolja godina u seniorskoj konkurenciji. Imao sam povrede prsta na ruci i noge, ali sam odlično radio u sezoni. Posle titule evropskog studentskog šampiona i medalje na Balkanskom prvenstvu, osvojio sam odličje i na Evropskom kupu – rekao je Ivezić.
-Prezadovoljan sam i formom, koja obećava pred početak plej-ofa Super lige. Ovo je ujedno i dobra uvertira za sledeću godinu u kojoj imam velike planove, pošto želim da potvrdim kvalitet na Svetskim kupovima – kazao je Ivezić.
Nikola Nikolić je osvojio bronzu u kategoriji do 90 kilograma, pošto je u polufinalu iponom izgubio od Rusa Gogolašvilija, koji je posle osvojio zlatnu medalju. U meču za treće mesto iponom je pobedio reprezentativnog kolegu Jovića.
Bronzu je osvojio i Stefan Jurišić u kategoriji do 100 kilograma. Treću bronzu Srbiji donela je Milica Žabić u najtežoj ženskoj kategoriji – preko 78 kilograma.
 
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  TEKVONDO, Fejzić nije uspeo da se plasira u polufinale