budokan_karate_2

Održano Prvenstvo Srbije u Fudokan karateu

Sjajne borbe u Ćupriji

 

Državno prvenstvo u Fudokan karateu održano je 23.oktobra u hali sportova ’’Ada’’ u Ćupriji u organizaciji Fudokan karate saveza Srbije. Dve stotine pedeset takmičara iz trideset klubova širom Srbije pokazali su svoje umeće na tatamiju u disciplinama kate, kumite, en-bu, fuku-go, kihon ipon, điu ipon i kogo.

Uvodni govor održao je prof. dr Vladimir Jorga, a predsednica Skupštine opštine Ćuprija Ksenija Milošević zvanično je otvorila Prvenstvo. Takmičenje je započelo izvođenjem kata, a završilo se seniorskim borbama, što uvek izaziva najveću pažnju gledalaca.

S obzirom na to da su discipline brojne, pomenućemo neke od postignutih rezultata.Zlatne medalje u kategoriji poletaraca pripale su Nikolini Radičević (’’Kihon’’ iz Kos. Mitrovice) i Todoru Lazoviću, a od mlađih pionira bili su najbolji Dimitrije Vasiljević(’’Vašide’’ Beograd) , Kostadinov Andrea, Milić Tina, Matija Savović (’’Vašide’’), Leonardo Marković (’’Nemanja’’ Čačak), Aleksandra Bralović (’’Crvena zvezda’’ Beograd). U kategoriji pionira prva mesta osvojili su Andrija Veselinović, Dejan Vujović i Mihailo Radičević (’’Kihon’’ K. Mitrovica) u katama, Sara Savović Maćić, Stanojević Emilija, Dorija Blaškan (kate). Kadetkinje Nevena Janjić (’’Knez Lazar’’ Ćuprija), Andrijana Milenković (’’Kihon’’ K. Mitovica) i Ana Rančić (’’Reikon’’ Kraljevo) bile su najbolje u katama, a najbolji kadeti bili su Damir Bošnjak (’’Zanšin’’ Beograd), Bogdan Gojković i Milan Pavlović.  Juniori Ilija Ignjatović (’’Unsu’’ Leskovac)i Andrija Stanković (’’Elid’’ Niš) osvojili su prva mesta, dok su najbolje juniorke Katarina Jovanović, Mina Perić (’’Zanšin’’ Beograd) i Đurđina Lišanin (’’Lađevci’’ Lađevci).Omladinci Matan Deletić i Savo Skitnja(’’Elid’’ Niš)osvojili su zlatne medalje u katama.

Povezana vest:  Gasijevih minut i 27 sekundi za trijumf nad Amerikancem kroz savršeni nokaut

Najbolji kata timovi u kategoriji poletaraca bili su iz kk ’’Čačak’’, a zlatne medalje iz malo starije kategorije (2002/03) osvojili su dečaci iz kk ’’Vašide’’ iz Beograda i  devojčice iz kk ’’Satori’ iz Jagodine.

Najbolji omladinci u disciplini en-bu (muško-ženski) bili su Lidija Pajović i Aleksa Milić (’’Max-print’’ Beograd), a najbolji stariji pioniri u istoj disciplini bili su Vučinić Ana i Nikola Milovanović iz Čačka.

Povezana vest:  MMA flota uplovila u Bački Petrovac i obećava spektakl

Senior Duško Paunović iz kk’’Čačak’’ bio je najbolji u borbama, a Vladimir Stojiljković (’’Ki’’ Niš) u katama , dok je najbolja seniorka u katama Jelena Stanojević iz kk ’’Unsu’’ Leskovac.

Predsednik Fudokan karate saveza Srbije Miloš Senić istakao je da je veoma zadovoljan velikim brojem kvalitetnih takmičara s obzirom na to da dokazivanje tek predstoji na  Svetskom prvenstvo u Fudokan karateu (14-18. decembra u Beogradu).

Povezana vest:  Milica Mandić I Dragan Jović ulaze u Kuću slavnih