tk_openKARATE

USPEH SRBA NA TURNIRU „TK OPEN“ U TUZLI

Osvojeno 12 odličja

 

Proteklog vikenda u Tuzli je održan tradicionalni međunarodni karate turnir „TK Open“. Na takmičenju su učestvovali karatisti iz Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i domaćina, Bosne i Hercegovine. Prvog dana takmičenja na tatami su izlazili seniori, oko 300 učesnika. U  nedelju, u nadmetanju mlađih kategorija, našlo oko 500 takmičara. Učesnici su se takmičili u katama i borbama, pojedinačno i ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Karatisti Srbije u Beograd su se vratili bogatiji za 12 odličja. Zlatne medalje osvojili su: kataši Marija Madžarević i Dejan Pajkić, i Maja Jovanović (do 61kg). Srebra su pripala katašici Dunji Žeravić, katašu Daliboru Ristiću i ekipama Beogradskog karate saveza koje su činili Pajkić, Ristić i Glišić u muškoj, odnosno Madžarević, Rodić i Petrović u ženskoj konkurenciji. Bronzama su se okitili: Sanja Cvrkota (do 61kg), Aleksandra Mijić (do 68kg), Ivana Filipović (+68kg), Mako Antić (do 60kg), kao i ekipa devojaka u katama Karate federacije Srbije koju su činile Žeravić, Kanjuh i Stepanović.

Povezana vest:  Balkansko prvensto karatista za vikend u Čačku

– Dosta dobro takmičenje u katama za ovaj period priprema u kome se nalaze naši takmičari. U pojedinačnoj konkurenciji sa finalnom katom takmičari su radili čak po pet kata, a svi timovi su radili po tri kate, što znači da su pojedinci odradili ukupno osam kata. To možda i najbolje ilustruje kvalitet i konkurenciju na turniru. Zadovoljan sam pristupom, prikazanim i ostvarenim rezultatima reprezentativaca Srbije. Ovo je bila dobra provera, a mi nastavljamo sa pripremama i takmičenjima – prokomentarisao je Ninoslav Glišić, selektor u katama.

Povezana vest:  BOKS, Usik pobedio Huka

Selektor u borbama Goran Šćepanoviće je dodao:

– Izuzetno kvalitetan turnir, već kako smo i navikli kad je „TK Open“ u pitanju. Dobra provera za naše reprezentativce u ovoj fazi priprema. Borbaši su osvojili pet medalja, jedno zlato i četiri bronze. Pored osvajača odličja, prikazanim na turniru se istakao i Arsenije Tadić koji je izgubio u borbi za treće mesto i bronzanu medalju – zaključio je Šćepanović.