borba_tatami

TEKVONDO

Održana sednica Beogradskog tekvondo saveza

 

U Četvrtak 05. januara u prostorijama GCFK Stari DIF sa početkom u 12 časova održana je sednica Skupštine Beogradskog tekvondo saveza.

-Od 17 klubova redovnih članova sa pravom glasa sednici je prisustvovalo 14 delegata čime je bio ispunjen Statutarni uslov za donošenje pravosnažnih odluka. Sednici nisu prisustvovali delegati klubova koji imaju status pridruženih članova.

Sednicom su rukovodili Predsednik Šejn Maglić, Cvjetko Stevanović i Nebojša Rakić.

Povezana vest:  OI 2016, Viktor Nemeš u četvrtfinalu

Na sednici je usvojen novi Statut saveza koji je usklađen sa Zakonom o sportu, kao i izveštaji o radu i utrošku sredstava gradskog budžeta kojima se od strane Sekretarijata za sport i omladinu Beograda pomaže rad saveza.

U novi Statut su implementirane sugestije Sportskog saveza Beograda dok klubovi nisu imali nikakvih sugestija u toku javne rasprave, što je dokaz da je predloženi Statut primeren svim članicama saveza.

Izraženo zadovoljstvo postignutim u prethodnoj godini obzirom da je u savez pristupilo još tri nova kluba, izvršena je registracija sportista i održana su zvanična prvenstva Beograda sa povećanim brojem učesnika kako takmičara tako i klubova.“

Povezana vest:  Hukić: Hoću da budem najbolji u teškoj kategoriji

Rukovodstvo saveza je izrazilo čvrste stavove o budućem radu sa glavnim ciljem omasovljenja klubova i popularizacije tekvondo sporta kao jedne zvanične sportske discipline Olimpijskih igara.

-Protekla godina je inače jubilarna u radu saveza tako da će se početkom ove godine održati svečanost povodom deset godina osnivanja Beogradskog tekvondo saveza na kojoj će biti dodeljene nagrade i priznanja sportskim radnicima i sportistima saveza koji su od 2001.godine u stalnom radu sa ciljem popularizacije tekvondoa. Ove godine ćemo pokušati da u saradnji sa nekom od visokoškolskih ustanova sprovedemo seriju stručnih predavanja u cilju usavršavanja i osposobljvanja stručnog sportskog kadra saveza, a što će nadamo se doprineti da naši sportisti ostvaruju još bolje rezultate na međunarodnoj sceni – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  TEKVONDO, TEHNIČKO PRVENSTVO SRBIJE, Solidan nastup takmičara Favorita

taurunum_tekst_630x150