tekvondo_dif_seminar_i_takmicenjeTEKVONDO

Održano Prvenstvo Beograda u formama i seminar

Prethodne Nedelje28. Februara u Sali Gradskog centra za fizičku kulturu, Stari DIF, održano je tehničko prvenstvo Beograda u organizaciji Beogradskog tekvondo saveza. Takmičenje je održano za prethodnu godinu jer je zbog epidemije gripa i pomerenog školskog raspusta bilo odloženo. Takmičenje je održano u svim starosnim konkurencijama u disciplinama formi i kik. Nastupilo jepreko sto dvadeset takmičara iz sledećih klubova: Banjica, Beograd, Magnus tim,Dunav Borča, Galeb, Partizan, Imperium i Lav kao pridružena članica jer jeprijem kluba u članstvo u toku. Najbolje rezultate ostvarili su takmičari tekvondo klubova Imperium, Partizan , Galeb i Beograd.

Povezana vest:  Nemanja Majdov osvojio srebro na EP u džudou

-Zadovoljni smo odzivom i prikazanim kvalitetom učesnika. Očekivan je ipak veći odziv, ali nadamo se da će se to na takmičenju za tekuću godinu već promeniti. Nažalost imali smo u tehničkoj organizaciji neočekivanih problema sa tehnikom koja je korištena na Univerzijadi što je usporilo proces takmičenja. Taj problem ćemo morati otkloniti u najskorije vreme kako bi naredna takmičenja bila održana na neophodnom nivou. Posebnu zahvalnost dugujemo učesnicima seminara iz Hrvatske, Mađarske i Rumunije, koji su nastupili van konkurencije kao i majstoru Ky Tu Dang-u koji je pozdravio sveučesnike takmičenja i učesnike seminara koji je prethodio takmičenju – rekao je Šejn Maglić, Predsednik Beogradskog tekvondo saveza

Povezana vest:  Milica Mandić i Ana Bajić na Grand pri-ju u Kazahstanu

Pre Prvenstva Beograda u formama održan je seminar koji je vodio Grandmaster Ky Tu Dang,nosilac 7. dana taekwondoa. U organizaciji Beogradskog tekvondo saveza po drugi put održan je instrukcioni seminar za takmičare i trenere u disciplinama formi i samoodbrane, Hap Ki Do-a.

tekvondo_dif_seminar_i_takmicenje_majstorSeminaru je prisustvovalo pedesetak učesnika iz Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Srbije. Uz pokroviteljstvo Gradskog sekretarijata zasport i omladinu grada Beograda kao i saradnju Gradskog centra za fizičkukulturu Stari DIF, seminar je održan na visoko kvalitetnom nivou.

Povezana vest:  Ražnatović će sledeće sezone boksovati za Sombor u Superligi Srbije

-Zadovoljnismo odzivom iako je posećenost od strane domaćih učesnika trebala biti mnogo veća. Prisutni su imali čast i zadovoljstvo da prime znanje od jednog odtrenutno najboljih svetskih instruktora koji je od Četvrtka do nedeljebezrezervno prenosio svoje znanje na učesnike.Treninzi su bili iscrpni i na visokom nivou kao i izuzetnonaporni. Dogovoren je nastavak saradnje tako da je već na leto mogućeorganizovanje višednevnog kampa, uz učešće mnogo više stranih i domaćih učesnika – rekao je Šejn Maglić.