Zorana_Arunovic_i_Ivana__Maksimovic,_reprezentativke_u_streljastvu_sa_Draganom_Gladovic,__tekvandokom

TEKVONDO
Gladović: Muški ću se potući za medalju u Londonu
 
Srpska reprezentativka u tekvondou Dragana Gladović izjavila je danas da sa velikim ambicijama očekuje nastup na Olimpijskim igrama i da je za osvajanje medalje spremna i muški da se potuče.
-Moj osnovni cilj u Londonu je da pružim trenutni maksimum i na najbolji način predstavim svoju zemlju. Konkurencija je žestoka, ali najvažnije mi je da se vratim kući sa saznanjem da sam uradila sve što sam mogla – rekla je Gladović.
Srbija će u Londonu prvi put u istoriji imati predstavnika u ovom borilačkom sportu, a pored Gladović, koja se takmiči u kategoriji do 57 kilograma, olimpijsku vizu izborili su Milica Mandić (67 kilograma) i Damir Fejzić (68 kilograma).
-Uverena sam da sve troje možemo do medalje, kao što nam je to pošlo na šampionatu Evrope. U mojoj kategoriji kosooke takmičarke su favoriti, ali, odlična je i Hrvatica Ana Zaninović, a tu je Britanka, koja je dobila specijalnu pozivnicu kao domaćin.
Gladović ne krije da je plasman na Olimpijske igre ostvarila veliki san.
-Plasman u London mi je najlepši mogući poklon za 20. rođendan, koji slavim baš na dan otvaranja 27. jula. Nažalost neću biti na ceremoniji, jer se takmičenje u tekvondou odrrzava tek u drugoj nedelji Igara.
Ona je član tekvondo kluba „Letnjikovac“ iz Šapca, u kojem kako kaže ima „veoma dobre uslove za rad, pogotovo, nakon što je obezbedila olimpijsku vizu“.
-Imamo pomoć Olimpijskog komiteta Srbije, plaćena su mi takmičenja, sparing partner mi je moj mlađi brat, a pomaže mi i trener Goran Petrović –  zaključila je Gladović, koja tokom boravka u Londonu planira da uzme autogram od Novaka Ðokovića i Rafaela Nadala, a želja joj je da poseti i neke druge sportske događaje, pre svih atletiku i odbojku na pesku.

 

Povezana vest:  TEKVONDO, Koryo Tekvondo Festival