tekvondo_slika

TEKVONDO

Odlični beogradski tekvondisti u Turskoj, na redu Trofej Beograda

 

Od 21. do 21. aprila beogradski tekvondo sportisti nastupili su na međunarodnom turniru u Turskom Gradu Edirne. Četvoro srpskih takmičara ostvarili su stopostotni učinak osvojivši dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Pored srpskih takmičara na turniru su nastupile ekipe iz Irana, Iraka, Azerbejdžana, Turske, Grčke, Bugarske, Nemačke, Moldavije, Rusije, Albanije i Kazahstana. Među deliocima pravde našla su se i dvojica sudija iz Srbije – Davor Borodenko i Aleksandar Milićević.

Povezana vest:  KARATE, Sanja Crvkota srebrna, Slobodan Bitević bronzani na EP u Finskoj

Turniru je prisustvovao i Predsednik Evropske tekvondo unije Sakis Pragalos koji je i zvanično otvorio takmičenje.

-Jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatom naših takmičara. Jovana Petrović i Vanja Zlatanović su se okitile zlatnim medaljama dok je Svetlana Filipović zauzela drugo mesto a Budimir Krivokuća je potvrdio rezultat od prošle godine osvojivši bronzanu medalju. Učvršćena je saradnja sa klubom organizatorom turnira tako da očekujemo njihovu ekipu na 13. Trofeju Beograda koji će se odrzati 19. maja u Sali SC”Voždovac” na Banjici. Ovo će inače biti prvo gostovanje Turskih takmičara na neo mod otvorenih turnira koji se organizuju u Srbiji, tako da nam je velika čast što će Beogradski tekvondo savez biti prvi koji će ugostiti takmičare jedne od najkvalitetnijih tekvondo zemalja sveta. Ovogodišnji Trofej je pomognut od strane Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradske Opštine Voždovac a tehnički Organizator turnira je Tekvondo klub “Banjica” – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana juri poene u Egiptu