TK_Eurosped_2
TEKVODNO
Najmlađi srpski olimpijac i najmlađi tekvondista u Londonu – Damir Fejzić
Damir Fejzić, naš najmlađi sportista koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama ove godine ispred svog matičnog kluba Eurošped potpisao je sponzorski ugovor sa multinacionalnom farmaceutskom kompanijom Alvogen, I ovu donaciju nesebično je posvetio budućim olimpijcima. Pored toga što je najmlađi član srpske olimpijske delegacije, on je ujedno I najmlađi tekvondo borac u svetu koji će ove godine učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu.
Nakon 12 godina treninga, učešća na više od 120 domaćih i međunarodnih turnira, preko 400 borbi u celom svetu i na svim kontinentima, Damir je u 2011. godini sa napunjenih svega 17 godina, kao najbolji srpski borac, dobio poziv da učestvuje na finalnom seniorskom evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u ruskom gradu Kazan. Na tom turniru, napravio je neverovatan uspeh pobedivši najpre svetskog prvaka a potom, nakon pet borbi u jednom danu osvojio je zlatnu medalju i obezbedio učešće na Olimpijadi.
Potpisivanje_ugovoraDamir je sponzorstvo kompanije Alvogen namenio budućim olimpijcima i mladim članovima tekvondo kluba „Eurošped“ I tom prilikom izjavio je:
 -Drago mi je da ću doprineti da ovo sponzorstvo bude namenjeno prvenstveno mladim talentovanim članovima mog kluba jer znam da mojim roditeljima i trenerima nije bilo lako da finansiraju učešće na mnogobrojnim turnirima po celom svetu. Mnogo je talentovane dece u klubu i ovo sponzorstvo će im sigurno značiti da imaju uslove da i oni ostvare svoje snove. Hvala mojoj porodici i trenerima bez kojih nikada ne bih došao do Olimpijade. Hvala i menadžmentu kompanije Alvogen na neophodnoj podršci koju su mi pružili na putu ka ostvarenju zajedničkog cilja – učešće na Olimpijadi, kao i spremnosti da me podrže nadalje. Osvajanje medalje na Olimpijadi je težak zadatak ali uz veru u sebe, pobedu i tim koji stoji uz mene, sve je moguće!
Direktor za Srbiju kompanije Alvogen, gđa Jelena Nikolić povodom ulaganja u razvoj sporta izjavila je: – Zadovoljstvo mi je da, i ime kompanije Alvogen, potpišem sponzorski ugovor sa tekvondo klubom Eurošed, Damirom i njegovim trenerima, sa kojima delimo iste vrednosti: pobednički duh i veru da je istrajan i kvalitetan rad siguran put do postizanja uspeha.  Ponosni smo na Damirov uspeh i nastavićemo da ga podržavamo u nastavku karijere. Takođe, cilj nam je da podržimo i ostale mlade talentovan sportiste u Vršcu i pomognemo im da krenu Damirovim stopama  i predstavljaju Srbiju pobeđujući na velikim sportskim takmičenjima.
Damirovi treneri, braća Dujić, selektori nacionalnog tekvondo tima, posebno ističu da put ka ostvarivanju dečačkih snova i istorijskog plasmana na Olimpijadu bio je dugotrajan proces koji je zahtevao naporan rad, ali da je sam plasman po sebi nemerljiv uspeh na koji su svi ponosni.
Povezana vest:  TKD Galeb punom parom ulazi u novu sezonu