fejzic
TEKVONDO
Fejzić samouveren

 

Reprezentativac Srbije u tekvondou Damir Fejzić, koji se pobedom nad Peruancem Peterom Lopesom Santosom danas plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara u kategoriji do 68 kilograma, izjavio je
da se fizički odlično oseća i najavljuje najviše domete.
-Nemam nikakav utisak, kada budem osvojio zlato onda ćemo da vidimo kako će da bude – rekao je osamnaestogodišnji Fejzić posle pobede nad petim nosiocem Lopesom Santosom.
Fejzić je izjavio da je spreman za naredne borbe i izrazio nadu da će se u polufinalu boriti protiv najboljeg na svetu, Turčina Serveta Tazegula.
U 16 časova i 45 minuta će se Fejzić u četvrtfinalu boriti protiv četvrtog nosioca, Britanca Martina Stampera.
Draganu Gladović je danas na startu pobedila Britanka Džejd Džons, u kategoriji do 57 kilograma.
Uz konstataciju da je dala svoj maksimum i da ovo nije njen dan, Dragana Gladović je dodala: „Nisam zadovoljna rezultatom, smatram da neki bodovi nisu pravilno dosuđeni, da nije napravila bodove i da su joj sudije dale“.
U ovom trenutku dala sam svoj maksimum. Ovo nije moj dan, nešto mi ovde nije ležalo, rekla je Dragana Gladović posle poraza od 15:1.
Dragana Gladović je izjavila da nije imala tremu i da nije bila pod pritiskom, bez obzira snažnu podršku publike Džejd Džons.
-Nije bila bolja, ali je rezultat drugačije pokazao –  rekla je Dragana Gladović, ocenivši da je Džejd Džons favorit za medalju.
Ukoliko Džejd Džons, koja je četvrti nosilac, dobije naredne dve borbe i plasira se u finale, Dragana Gladović će u repesažu imati šansu da osvoji bronzanu medalju.

 

Povezana vest:  DŽUDO, Nik Delpopolo: Crna Gora u srcu