Mlica_Mandic_nikola_tesla

TEKVONDO
Mandić: Bila sam taktički spremna za Espinosu
 
Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić rekla je da je taktički bila spremna za današnji četvrtfinalni meč protiv branioca titule Marije Del Rosario Espinose i kazala je da će biti spremna za polufinale Olimpijskih igara u Londonu.
Mandićeva je kontrolisala tempo i uglavnom je bila u defanzivi i kontranapadima protiv Espinose koja je presirala na tehnička dva poena.
-To je njena specijalka, to često radi, ali ja sam to znala, bila sam spremna za to i za kontru koju ću da radim. Tako da sam ja bila ta koja je kontrolisala taj deo, mada je ipak bilo oscilacija – rekla je Mandićeva posle pobede u četvrtfinalu.
Ova 21-godišnja Beograđanka dva puta je vodila, ali je iskusna Meksikanka pretekla i povela s 4:3, kada je Mandićeva zabeležila udarac u glavu i preokrenula na 6:4. Espinosa je uložila prigovor, ali su sudije odlučile da je udarac ispravan. Srpska reprezentativka bila je sve vreme smirena.
-Nisam srljala, znala sam da treba da budem smirena u tim trenucima, jer bih samo primila još poena… Bilo je malo ometajućih efekata, prvi put radim pred ovakvom publikom i ovakvim navijačima, prvi put sam na Olimpijskim igrama. Bilo je malo teško, ali izvukla sam se od toga – rekla je Mandićeva.
Uskoro sledi polufinalni meč.
-Spremna sam, sada ću da se malo odmorim, onda zagrevanje, pa polufinale – rekla je Milica Mandić.

 

Povezana vest:  Pobeda boksera iz Sombora u 1. kolu Lige Srbije