Milica Mandic of Serbia celebrates

Mandićeva se družila sa sa budućim olimpijcima

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić družila se ovog vikenda sa mladim sportistima, koji će od 17. do 22. februrara 2013. godine predstavljati Srbiju na 11. Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Brašovu.
Sportisti su na zajedničkim pripremama u Beogradu obavili sve neophodne zdravstvene preglede i psihološka testiranja u Republičkom zavodu za sport i medicinu, učestvovali u kulturnim i edukativnim radionicama, pratili predavanja i družili se.
Učili su o olimpizmu, olimpijskim vrednostima i istoriji olimpijskog pokreta u svetu i Srbiji, a u okviru programa „Druženje sa šampionima“, svoje iskustvo sa njima su podelili Mandićeva i njen trener Dragan Jović.
-Veoma mi je drago što sam imala priliku da svoje iskustvo podelim sa sportistima koje tek čekaju velika takmičenja. Rekla sam im da moraju da veruju u sebe, jer bez toga ne postoji šansa da dođu od ostvarenja svojih ciljeva – rekla je Mandićeva. 
Na pripremama su bili Strahinja Stanišić, Marko Stevović, Vanja Starčević, Viktor Raković (alpsko skijanje), Luka Radivojević (snoubord), Dženis Avdić, Ajla Džeković, Sara Lučić (bijatlon), Alen Mahmutović i Mirsad Pejčinović (nordijsko trčanje), a Srbiju će u Brašovu predstavljati šestoro takmičara koji ispune kriterijume Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).
-Želeli smo da ih okupimo na jednom mestu i da im damo prilku da se upoznaju i osete kao tim, pre nego što krenu na takmičenje. Nešto slično OKS je prvi put radio pred prve Olimpijske igre mladih u Singapuru 2010. i to se pokazalo kao sjajno iskustvo. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je čitav pojekat OKS realizovan oko Igara u Singapuru odlično ocenio i kao studija slučaja nalazi se u Istraživačkom centru MOK -rekao je predsednik sportske komisije OKS Nikola Kuljača.

Povezana vest:  OI 2016, Viktor Nemeš u četvrtfinalu