tekvondo_iran
TEKVONDO
Prosenici srebro  u Teheranu
 
 
Relja Prosenica, tekvondista kluba Galeb iz Beograda osvojio je srebrnu medalju u teškoj kategoriji na međunarodnom turniru u Teheranu  u Iranu u  kategoriji G 1 za svetsku rang listu.
Ninoslav Babić u kategoriji do 63 kg ispao je u drugom kolu, a Nebojša Šakić (do 80 kg) je eliminisan u prvom kolu zbog povrede.
– Takmičari beogradskog Galeba su u Iranu boravili na dvonedeljnim priprema sa najboljim borcima Azad tima – objasnio je Dragan Jović, predsednik kluba i najuspešniji trener 2012. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. – U isto vreme Milica Mandić i Tijana Bogdanović su se pripremali u Brazilu,a najbolji Galebovi formaši, Nina Petković i Bojan Todorović su učestvovali na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji. Nina Petković je bila najbolje plasirana srpska takmičarka, zauzela je 12. mesto.
Dragan Jović je obavestio i da je prva faza rada završena u decembru. U prvom delu naredne godine, tekvondiste Galeba očekuju izazovi na prvom Prvenstvu Evrope za klubove u Atini od 9. do 16. januara 2013.
– Planiramo da u ekipi bude i Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona i to će biti njeno provo jako takmičenje od osvajanja zlata – objasnio je Jović.- Galeb će imati jak sastav i očekujem lep rezultat, što bi nam mnogo značilo na početku veoma važne sezone.
 
Povezana vest:  DŽUDO, Zlato za Severnu Koreju do 52 kilograma