tekvondo trofej beograda banjica 2011
TEKVONDO
Završeno Prvenstvo Beograda 2013
 
Protekle Subote 16.Marta u Sali USC „Voždovac“ na Banjici, održano je Prvenstvo Beograda u tekvondou. Domaćini prvenstva bili su klubovi „Beograd“ i „Banjica“,dok je pokrovitelj prvenstva bio Beogradski tekvondo savez. Takmičenje je okupilo 353 takmičara iz 18 Beogradskih klubova članica beogradskog saveza, od čega je 238 nastupilo u borbama a 115 u formama.
 -Ove godine je Prvenstvo Beograda uvršteno u grupu bodovnih takmičenja na nivou tekvondo asocijacije Srbije što je doprinelo većem broju učesnika. Takmičenje u juniorskim i seniorskim kategorijama u „A“ klasi okupilo je veliki broj kvalitetnih takmičara Beograda koji su se borili za osvajanje bodova koji vode u nacionalni tim – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.
Učesnici prvenstva kao i prisutna publika imali su čast da pozdrave Olimpijsku šampionku Milicu Mandić koja je uzela aktivno učešće i osvojila prvo mesto u svojoj kategoriji. Za domaće takmičare ovo prvenstvo je bilo prvo ovogodišnje domaće takmičenje za sticanje bodova koji omogućavaju učešće u nacionalnom timu u disciplinama borbi i formi. Prvenstvo je održano na 4 borilišta sa elektronskom opremom a takmičarima u „A“ klasi pružena je mogućnost da se bore po zvaničnim pravilima evropske i svetske federacije.
 U ekipnom plasmanu u disciplini borbi prvo mesto je zauzela ekipa tekvondo kluba „Galeb“. Drugo mesto je pripalo klubu „Azija“, dok je treću poziciju zauzela ekipa tekvondo kluba „Imperium“.
U disciplini formi prvo mesto je zauzela ekipa SK „LOLA“, na drugom mestu je tim „Galeb“ a treće mesto je pripalo klubu „Imperium“. Za ekipni plamsan korišćeni su rezultati takmičara u obe klase i iz svih starosnih selekcija zajedno.
 -Zahvaljujemo se svim takmičarima,trenerima,roditeljima, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu kao i rukovodstvu i osoblju sportskog centra „Voždovac“  kao predstavnicima sportskih medija na pruženoj pomoći u organizaciji prvenstva,pokazanom ferpleju i na pruženoj podršci u promociji tekvondo sporta – veli Rakić.
Povezana vest:  Veče borilačkih veština „Trofej Beograda" u subotu u Hali „Pionir"